Coaliţia a decis redactarea legii holdingului şi reevaluarea impozitului minim, până la 1 septembrie 2010

Coaliţia de guvernământ a decis ca, până la 1 septembrie 2010, să fie redactată o lege a holdingului şi să se analizeze posibilitatea renunţării la impozitul minim, a anunţat Sulfina Barbu, preşedintele organizaţiei de femei, după şedinţa conducerii centrale a PDL.

Sulfina Barbu a precizat că o lege distinctă a holdingului le va permite companiilor să înfiinţeze un grup fiscal, de plată a TVA, însă un astfel de act normativ trebuie discutat şi cu specialiştii, întrucât conţine multe prevederi tehnice.
O altă măsură de sprijinire a mediului de afaceri se referă la deducerea a 50% din TVA pentru lucrările de renovare a locuinţelor şi clădirilor, iniţiativă ce ar aduce, potrivit Sulfinei Barbu, un potenţial de creştere economică de 0,3%, deoarece acest tip de lucrări reprezintă circa 32% din valoarea lucrărilor de construcţii.

De asemenea, sunt luate în calcul scutirea de impozit pe profit pentru cei care realizează investiţii mai mari de 500.000 de euro şi creează minimum 25 de noi locuri de muncă, compensarea creanţelor între stat şi firmele private ce decurg din plata impozitelor şi taxelor şi simplificarea procedurilor de rambursare a TVA, întrucât, în practică, s-au constat blocaje.

Ea nu a precizat însă care dintre iniţiativele enunţate vor fi aplicate începând cu toamna acestui an sau iarna lui 2011. Întrebată dacă a existat o consultare cu Preşedinţia în privinţa acestor măsuri, Sulfina Barbu s-a declarat convinsă că reprezentanţii Ministerului Finanţelor transmit informaţiile, conform uzanţelor, către Administraţia Prezidenţială.

Citește și
1 Comentariu
  1. Adrian Neag spune

    Ce a impiedicat PDL sa ia aceste masuri pana acum ? Nimic!!
    Ce a impiedicat PDL sa compenseze creantele intre stat si firmele private ? Nimic !!! Dar pana acum mii de firme stau cu conturile blocate din cauza executarilor silite demarate de ANAF.
    Ce a impiedicat PDL sa ia masuri drastice de sanctionare a evaziunii fiscale din domeniul tutun-alcool-legume import ? Nimeni si nimic.
    Asa ca totul este doar o gogorita pentru ochii prostilor. Va iesi Basescu peste doua saptamani pe TV si va spune ca si aceste masuri vor fi gresite, la fel ca si cu TVA, la fel ca si cu pensiile, la fel ca si toata guvernarea asta dezastruoasa pentru Romania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata