Cod Galben de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ pentru 26 de judeţe, până la ora 23,00

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți după-amiază o nouă atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ pentru 26 de județe din centrul, estul și vestul țării, valabilă marți între orele 14,00 și 23,00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile estice, centrale și în zona de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua trecător aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Județele aflate sub incidența Codului galben sunt Timiș, Caraș Severin, Gorj, Hunedoara, Cluj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Dâmbovița, Brașov, Harghita, Prahova, Covasna, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Brăila, Galați, Vaslui, Iași și Tulcea.

Manifestări de instabilitate atmosferică se pot semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

În a doua parte a zilei de miercuri și în noaptea de miercuri spre joi vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării și, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va emite un nou mesaj de atenționare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata