Cod galben de inundaţii pe râuri din nouă judeţe, începând de miercuri, ora 19,00

Hidrologii au emis, miercuri, 18 iunie, o atenționare Cod galben de inundații, care intră în vigoare miercuri seară, pentru mai multe cursuri de apă de pe raza județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Olt.

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, începând din 18 iunie, ora 19,00, și până pe 20 iunie, ora 18,00, se instituie Cod Galben de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale în bazinele hidrografice mici din județele Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Olt.

De asemenea, în intervalul 18 iunie, ora 23,00 — 20 iunie, ora 18,00, se instituie Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș superior, Cerna (județul Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), afluenții Mureșului din județul Hunedoara, Jiu superior și afluenții săi din județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj, Desnățui (județul Dolj), afluenții Oltului mijlociu și inferior (județele Sibiu, Vâlcea, Gorj și Olt), Călmățui, Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), afluenții Argeșului inferior din județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov) și pe râurile mici din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

INHGA precizează că, în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, prognoza hidrologică va fi actualizată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata