Cod Galben de ploi abundente pentru 10 judeţe din sudul ţării, până marţi dimineaţă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod Galben de ploi abundente valabilă pentru 10 județe din sudul țării până marți, 29 septembrie, la ora 10,00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 28 septembrie, ora 12,00 — 29 septembrie, ora 10,00, va continua să plouă îndeosebi în sudul și centrul țării, dar și în zonele de deal și de munte. În județele Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu, precum și în zona de munte a județelor Prahova, Brașov și Sibiu, se vor mai cumula cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, în data de 29 septembrie, între orele 10,00 — 21,00, aria ploilor se va restrânge treptat către sud-estul țării, unde cantitățile de apă vor mai depăși 15 — 20 l/mp.

În sudul Moldovei, Bărăgan și Dobrogea vântul va avea intensificări, cu rafale de 50 — 55 km/h, iar valorile termice vor continua să scadă, vremea devenind rece pentru această perioadă în toate regiunile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata