Cod Galben de ploi în 35 de judeţe, începând de marţi după-amiază

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 23 mai, o atenţionare Cod Galben de vreme instabilă şi ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de marţi după-amiază, în 35 de judeţe, dar şi în zone din Muntenia, inclusiv în Bucureşti.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 mai, ora 15,00 — 25 mai, ora 21,00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Astfel, se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină.

În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 20 — 25 l/mp şi izolat, cu precădere în Carpaţii Orientali, 50 — 70 l/mp.

Totodată, în a doua parte a zilei de marţi, 24 mai, şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata