Cod Galben de vânt, ploi şi ninsori viscolite în judeţe din sud-vest, sud-est şi centru, în următoarele ore

Meteorologii au emis, miercuri după-amiază, noi atenționări nowcasting de intensificări ale vântului, ploi și ninsori viscolite, valabile în județe din sud-vestul, sud-estul și centrul țării, în următoarele ore.

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), până la ora 17,00, local în județul Caraș-Severin și în zona montană aferentă se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși viteze de 55 — 60 km/h. În același timp, în zona de munte aferentă regiunii se vor consemna rafale ale vântului de peste 70 — 80 km/h, dar și fenomene meteorologice asociate, precum: ploi în zonele joase și ninsori viscolite la munte.

ANM menționează, totodată, că, până la ora 20,00, pe arii relativ extinse din județele Constanța și Tulcea vântul va sufla cu viteze ce vor depăși la rafală 60 km/h.

De asemenea, în următoarele șase ore, local în sudul județului Sibiu, îndeosebi pe Valea Oltului și în zona de munte aferentă, se vor înregistra intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 55 — 60 km/h la rafală, iar la munte rafale de peste 75 — 80 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata