Cod Portocaliu de ploi abundente şi intensificări ale vântului în judeţele Constanţa, Vrancea şi Tulcea

Meteorologii au emis, marți, 27 mai, o atenționare Cod Portocaliu de ploi torențiale și vijelii, valabilă până la ora 15,00, în județele Vrancea, Constanța și Tulcea.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, în intervalul orar 13,40-15,00, în zona de munte a județului Vrancea, inclusiv în localitățile Nereju, Paltin, Năruja, Reghiu, Nistorești, Vrâncioaia, Vintileasca și Tulnici, se vor semnala averse care trecător vor avea caracter torențial, ce vor atinge și depăși 40-45 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

Din observațiile specialiștilor ANM reiese faptul că sistemul este cvasistaționar și din datele radar în zona de specificată, în ultimele trei ore s-au acumulat circa 40-45 l/mp.

Totodată, în intervalul orar 13,45-14,30, în arealul delimitat de localitățile Tîrgușor, Cogealac, Mihai Viteazu, Vulturu, Crucea, Pantelimon (inclusiv Cheia și Grădina) din județul Constanța, precum și în arealul delimitat de localitățile Beidaud, Ceamurlia de Jos, Stejaru și Casimcea din județul Tulcea, sunt prognozate cantități de precipitații ce vor depăși izolat 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata