Codul Fiscal trebuie analizat cu atenţie, pentru a nu pune în pericol stabilitatea macroeconomică, afirmă Klaus Iohannis

Codul Fiscal aflat în dezbatere parlamentară trebuie analizat cu atenție și responsabilitate, pentru a nu pune în pericol stabilitatea macroeconomică și beneficiile acesteia, a afirmat marți președintele Klaus Iohannis.

„Trebuie să analizăm Codul Fiscal cu atenție și responsabilitate, tocmai pentru a nu pune în pericol stabilitatea macroeconomică și beneficiile acesteia„, a declarat Iohannis, la evenimentul organizat de Consiliul Investitorilor Străini privind lansarea „Cărții Albe 2015: Reconstruirea încrederii”.

Șeful statului consideră că, în ceea ce privește Codul Fiscal, preocuparea nu trebuie să vizeze doar scăderea taxelor, ci și maniera și sustenabilitatea prin care se face relaxarea fiscală de care economia are nevoie.

El a calificat drept păguboasă abordarea conform căreia orice contribuabil trebuie tratat ca potențial evazionist.

„Eu susțin pe deplin combaterea evaziunii fiscale, însă măsurile luate în acest sens trebuie cât mai bine adaptate realității economice și cadrului în care se desfășoară. Mai mult decât atât, să nu uităm că evaziunea fiscală nu este doar problema firmelor ci, într-o anumită măsură, aceasta reflectă și problemele administrative și structurale ale statului”, a adăugat președintele. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata