Colectorii înscrişi în programul Rabla 2014 vor fi controlaţi de inspectorii Gărzii de Mediu şi ai AFM

Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu împreună cu inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu vor demara, începând din data de 24 martie, o serie de controale ce vor viza colectorii înscrişi în programul’ Rabla 2014′.

La nivelul lunii august 2013, 532 de operatori erau autorizaţi pentru astfel de activitate.

Aceste controale vor avea în vedere atât agenţii economici autorizaţi cât şi pe cei aflaţi în curs de autorizare pentru casarea vehiculelor scoase din uz, conform unui comunicat al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, remis joi.

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice împreună cu Administraţia Fondului pentru Mediu au supus dezbaterii publice, începând cu 5 martie 2014, proiectul de Ordin al ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Naţional.

Ca noutate, în Programul Rabla 2014, persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor/ dealerilor validaţi în program. De asemenea, o altă propunere este aceea de a include în program şi maşini cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani.

Administraţia Fondului pentru Mediu va aloca un număr de 20.000 tichete, bugetul total fiind de 140 milioane lei.

Pentru prima dată, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia fiind de 6.500 lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata