Colegiul Naţional al PMP se reuneşte la Parlament pentru a decide asupra prezidenţiabilului formaţiunii

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară se reunește, marți, 19 august, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

Reuniunea are loc în contextul în care, luni, Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidențiale, a anunțat că va intra în cursa electorală ca independent și că nu va mai rămâne membru al PMP.

Diaconescu a explicat că a luat această decizie după ce câțiva colegi din Partidul Mișcarea Populară au inițiat „un proces public”, având drept scop schimbarea candidatului PMP la Președinție.

Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat, la rândul său, că regretă plecarea lui Cristian Diaconescu din partid, adăugând că acesta a fost doar propus, nu și votat de conducerea formațiunii pentru a intra în cursa electorală pentru Cotroceni.

„Statutul partidului spune că votul pentru candidat se dă în Colegiul Național. Deci eram oricum obligați să avem acest Colegiu și să votăm candidatul PMP pentru Președinția României”, a precizat ea.

Elena Udrea a mai afirmat că este pregătită să-și asume candidatura la Președinția României. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata