Comerciant online profesionist: „Dau un Opel Vectra pentru acest iPhone!”

Poti trai mai bine decat un manager de multinationala daca te ocupi cu tranzactiile pe site-urile de licitatii? Aparent, da conform Dailybusiness.ro.

Felix Dobosan (cunoscut ca felix1971) si-a inceput business-ul din 2006, cand initial voia doar sa cumpere un produs.

„Actualmente ma ocup cam doua ore pe zi de acest business, import produse din SUA, Germania, Italia sau Austria si le vand ori pe magazinul dedicat ori fiecare produs, separat, pe aceeasi platforma”, spune Dobosan. El spune ca daca ai o gama cat mai larga de produse, poti trai chiar mai bine decat un manager dintr-o multinationala.

Cu doua ore pe zi dedicate exclusiv activitatii pe site-ul autohton de licitatii, Felix Dobosan realizeaza circa 30 de tranzactii lunar, in medie fiecare produs fiind vandut cu 350-400 euro, adica genereaza vanzari de peste 10.000 euro/luna. Marja de profit variaza in functie de produs de la 10% la 200%.

De la imobiliare şi tablouri, la iPad-uri şi iPhone-uri

Razvan Luhasz (prezent pe Okazii.ro cu numele Luhasz) are cont pe site din 2006, dar tranzactionari efective face de cateva luni.

„La inceput l-am folosit pentru imobiliare si pentru achizitie de tablouri. In prezent aduc din State in special iPad-uri si iPhone-uri 4, e important in aceasta industrie sa oferi cele mai noi aparitii din domeniu”, spune Luhasz.

Ca si Felix Dobosan, si Luhasz petrece circa 2-3 ore pe site – postare/modificare anunturi, raspuns la mail-uri, fotografii, monitorizare etc.

„Pe langa acestea, se adauga si partea de intalniri face-to-face, negocieri diverse”, spune Razvan Luhasz. Preturile practicate de acest utilizator variaza intre 600 si 1.000 euro.

Sistemul de pe Okazii.ro este similar, chiar si la nivel grafic, cu cel folosit de „fratele mult mai mare”, eBay.com.

Pana la castigarea notorietatii si increderii insa, este un drum lung. Asa-zisele „Ţepele” continua sa aiba loc, atat din partea comerciantilor cat si din partea clientilor.

Cand „tepele” vin din partea comerciantilor, acestia sunt „sanctionati” imediat de catre clientii nemultumiti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata