Comercianţii contestă deja Observatorul Preţurilor: ar fi o muncă uriaşă

– Filip Cristescu, vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, este de parere ca infiintarea Observatorului Preturilor reprezinta o munca uriasa pentru comercianti, relateaza Ziare.com

„Pentru noi ar fi un volum de munca absolut imens, iar pentru consumator un volum de date imens. Preturile din retail se schimba in functie de promotiile, de preturile de la furnizor, de zonele geografice in care avem magazine”, a declarat Cristescu la Realitatea FM.

Acesta a mai spus ca retailerii nu au cum sa profite de pe urma crizei, asa cum s-a vehiculat.

Omul alege pretul cel mai ieftin singur, nu are nevoie de un organism al statului, care sa publice pe un site zeci de mii de articole din zeci de zone georgrafice. Daca un comerciant vinde scump, acela va iesi din piata”, a mai spus vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat marti ca lansarea unui Observator al Preturilor, un program similar cu cel lansat din Grecia, va fi facuta in viitorul apropiat, pentru ca cetatenii sa fie bine informati si sa aleaga locul de unde isi vor face cumparaturile, la cele mai mici preturi.

Citește și
2 Comentarii
  1. Raddu spune

    Stati linistiti, banii pt proiect se vor incasa, dar proiectul va fi doar pe hartie.

    Pe de alta parte, cu ce m-ar ajuta sa stiu cele mai mici preturi din toate magazinele din oras? In mod sigur nu voi alega cu cosul meu de cumparaturi dintr-unul in altul. Si o analiza de costuri poate sa tina ore in sir. Timp in care as putea ajunge la magazin.

    Si nu in ultimul rand, cine va actualiza preturile in fiecare zi?? Volumul de date ar fi imens.

  2. Toma spune

    Am mari indoieli privind fezabilitatea acestui proiect. va fi o baza de date uriasa, greu de gestionat si foarte greu de accesat. Cu atat mai mult ca fiecare retailer poate modifica preturile de cate ori considera util mai ales la produsele cu perisabilitate ridicata. Aducerea la actualitate va fi aproape imposibila in timp rezonabil astfel ca un cumparator se va putea trezi cu un cu totul alt pret pe piata decat cel din baza de date. Le doresc succes celor care pun in viata acest proiect dar imi este teama ca vor fi bani aruncati pe geam.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata