Comisar la Garda Financiară, arestat preventiv pentru luare de mită

Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Bogdan Alexandru Nichiţelea, comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Bucureşti, fiind prins în flagrant delict în timp ce primea mită.

De asemenea, instanţa a hotărât cercetarea în stare de libertate a altui comisar, Marian Iulian Anghel, cercetat în acelaşi dosar, însă, faţă de această decizie, procurorii anticorupţie au formulat recurs.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de cei doi inculpaţi, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită. Cei doi comisari au fost reţinuţi, marţi, de procurorii DNA, ei fiind prinşi în flagrant delict în timp ce primeau de la denunţător suma pretinsă de 5.000 de lei.

„Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat că la data de 16 august, cu ocazia unui control efectuat la o societate comercială din Bucureşti, inculpatul Nichiţelea, însoţit de inculpatul Anghel, ambii comisari în cadrul Gărzii Financiare, i-au pretins administratorului societăţii (denunţător în cauză) suma de 5.000 de lei pentru a aplica o amendă mai redusă în raport cu neregulile constatate şi pentru a nu suspenda activitatea societăţii comerciale”, se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata