Comisarul general al Agenției ONU pentru Refugiații Palestinieni a fost demis

Comisarul general al Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA), Pierre Krahenbuhl, a fost demis în urma unor acuzații de management defectuos, a anunțat organizația prin intermediul unui comunicat citat de Reuters.

Potrivit unei investigații premilinare, „se exclud acuzațiile de fraudă cu fondurile operaționale” care i-au fost aduse lui Krahenbuhl, a anunțat un purtător de cuvânt al ONU. „Cu toate acestea, mai sunt unele aspecte de ordin managerial care vor trebui clarificate”, a adăugat oficialul.

UNRWA oferă asistență pentru mai mult de cinci milioane de refugiați din Fâșia Gaza, Cisiordania și Ierusalimul de Est, dar și din Iordania, Liban și Siria.

Secretarul general al ONU a decis că adjunctul lui Krahenbuhl, Christian Saunders va asigura interimatul.

„În ultimele luni, UNRWA a început o analiză internă cu privire la management și contabilitate, pentru a se asigura că în interiorul organizației se practică cele mai înalte standarde de profesionalism, transparență și eficiență”, se arată în comunicatul Agenției.

Krahenbuhl a fost anunțat în luna martie că este vizat de o investigație a Națiunilor Unite, „în baza unor plângeri împotriva personalului UNRWA”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Agenției. El conducea UNRWA din 2014.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata