Comisia de buget-finanţe a Senatului a avizat favorabil programul ’10 case pentru specialişti’

Comisia de buget-finanţe a Senatului a aprobat marţi, 4 mai, un raport favorabil proiectului de lege privind programul guvernamental de construcţie de locuinţe ,,Renaşterea satului romanesc; 10 case pentru specialişti’.

Programul guvernamental îşi propune să finanţeze construirea a 10 case în fiecare comună, pentru specialiştii care sunt angajaţi în sectorul public în mediul rural: medici, profesori, ingineri sau poliţişti.

Persoanele cu vârsta mai mică de 35 de ani vor avea prioritate în obţinerea unei case prin acest program guvernamental.

Casele vor fi realizate din bugetul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, la solicitarea administraţiilor publice locale, iar închirierea locuinţelor pentru specialişti se face pe durata contractului de muncă.

Oportunitatea aplicării unei taxe de închiriere, precum şi cuantumul chiriei vor fi stabilite de către administraţiile locale, dar chiria nu poate fi mai mare decât cheltuielile de administrare a locuinţei.

În ceea ce priveşte proiectul de lege privind modificările aduse de Guvern programului ‘Prima Casă’, discuţiile au fost amânate pentru ca ministerele implicate să analizeze amendamentele formulate de Comisia juridică a Senatului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata