Comisia de buget-finanţe din Senat a respins majorarea TVA la 24%


Comisia de buget-finanţe din Senat a modificat luni OUG 58/2010, respingând creşterea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 19% la 24%, iar ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, care a participat la dezbateri, a refuzat, la final, să comenteze.

Pentru menţinerea TVA la 19% au votat şase senatori, de la PNL şi PSD, în timp ce pentru varianta Guvernului s-au exprimat doar patru parlamentari.

Ministrul de finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat, la final, că nu este de acord cu amendamentele aprobate în Comisia de buget-finanţe din Senat, printre care revenirea TVA la 19%, şi a ridicat din umeri, refuzând să comenteze.

„În Comisia de buget-finanţe a Senatului s-au discutat două Ordonanţe de Urgenţă: 63, privind finanţele publice locale şi 58, cea de modificare a Codului Fiscal, principala prevedere fiind cea de majorare a TVA de la 19 la 24%.

La ordonanţa 58 amendamentele cele mai importante au fost cele referitoare la revenirea la cota de 19%, eventual cote reduse pentru alimente, 9 sau 5%, cel privitor la reintroducerea regimului de microintreprinderi cu impozitare de 3% pe cifra de afaceri şi cel referitor la anularea impozitului minim.

Cu excepţia anulării impozitului minim, cu celelalte nu am fost de acord”, a declarat Sebastian Vlădescu, potrivit Gândul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata