Comisia de învăţământ a acceptat amendamentul susţinut de Teo Trandafir la Legea Educaţiei

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a acceptat marţi, 4 mai, amendamentul la Legea Educaţiei privind instituirea tichetelor pentru creşă, o propunere folosită de Teo Trandafir în campania electorală pentru Colegiul 19, care a fost preluată de deputatul PDL Cătălin Croitoru.

Amendamentul, care a fost votat în majoritate de deputaţi, întrunind o singură abţinere, vizează articolul 26 privind educaţia antepreşcolară. Acest amendament stipulează că „statul sprijină educaţia timpurie, ca parte componentă a educaţiei pe tot parcursul vieţii, prin acordarea unor cupoane de creşă, iar acestea vor fi acordate în scop educaţional, din bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale”.

Amendamentul introduce doar principiul acordării tichetelor pentru creşă, urmând ca detaliile privind finanţarea în acest caz să fie discutate la capitolul privind bugetul din Legea Educaţiei.

Până în prezent, deputaţii din Comisia de învăţământ au adoptat 26 de articole din Legea Educaţiei, dintr-un total de 316. Comisia are termen până vineri să adopte raportul final.

În şedinţa de marţi, deputaţii din Comisia de învăţământ au decis să lucreze de la ora 9,00 până la 19,00, modificându-şi programul de lucru care începea la ora 10,00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata