Comisia de muncă din Senat a adoptat amendamentul privind valoarea punctului de pensie de 45 la sută

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat a adoptat, miercuri, 14 aprilie, amendamentul senatorilor PSD+PC privind valoarea punctului de pensie de 45 la sută din salariul mediu brut pe economie, din cadrul proiectului legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Grupul senatorial PSD+PC a susţinut aproximativ 100 de amendamente, printre care, cele mai importante făceau referire la:

  • valoarea punctului de pensie,
  • vârsta de pensionare,
  • pensionarea anticipată,
  • pensia de invaliditate,
  • pensiile speciale şi
  • neretroactivitatea legii.

Tot în cadrul şedinţei, au fost respinse şi articolele privind recalcularea pensiilor.

‘Valoare punctului de pensie de 45 la sută din salariul mediu brut pe economie este o iniţiativă a PSD din Legea 250/2007, în condiţiile în care legea actuală prevedea doar 39,9 la sută.

De asemenea, acest amendament a fost şi trebuie să rămână un punct esenţial şi definitoriu al politicii PSD în domeniul pensiilor. (…)

În vederea reconsiderării proiectului de lege a pensiilor, senatorii PSD vor susţine în plen toate amendamentele respinse în comisie’, se precizează într-un comunicat de presă, transmis de grupul senatorial PSD+PC.

Social-democraţii şi conservatorii consideră că actuala formă a legii privind sistemul unitar de pensii publice este una neconstituţională.

Comisia de muncapensii publiceprotectie socialapunctul de pensiesistemul unitar
Comentarii (0)
Adaugă comentariu