Comisia Europeană ar putea rambursa 120 milioane euro într-o primă etapă,după deblocarea programelor de Mediu şi Competitivitate

Comisia Europeană ar putea rambursa României aproximativ 120 de milioane de euro, într-o primă etapă, după deblocarea Programelor de fonduri europene de Mediu și Competitivitate, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

‘Comisia Europeană a considerat că măsurile luate de noi au dus la funcționarea corectă a sistemelor manageriale și de control și, în consecință, se pot relua transferurile de la bugetul comunitar către bugetul României. Ca rezultat, estimăm că într-o primă etapă vor fi rambursate către România aproximativ 120 milioane euro, aferente declarațiilor de cheltuieli deja transmise”, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit acestuia, MFE se pregătește pentru a fi certificate și transmise către CE declarații de cheltuieli în valoare totală estimată de aproximativ 221 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că vor fi decontate și alte sume aferente axelor deblocate acum.

Anunțul vine după ce marți, Comisia a decis reluarea plăților către România în cadrul POS Mediu și POS Creșterea Competitivității Economice.

În luna aprilie a acestui an, CE a decis întreruperi temporare ale rambursărilor către România pentru axe ale POS CCE, POS Mediu, POSDRU. De atunci, plățile au fost asigurate de la bugetul de stat. La începutul lunii septembrie, CE a decis și deblocarea plăților pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, România urmând să primească, până la sfârșitul acestei luni, 480 de milioane de euro pentru cheltuielile efectuate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata