Comisia Europeană finanţează cu 83 milioane euro extinderea liniei 4 de metrou pe secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti

Comisia Europeană a aprobat, joi, 4 iunie, o contribuție financiară în valoare de 83 de milioane de euro din partea Fondului de Coeziune la proiectul privind extinderea Liniei de Metrou 4, secțiunea Parc Bazilescu – Străulești, care face parte din Programul Operațional pentru Transport, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din București cu un segment nou în lungime de 1,89 kilometri și construcția a două noi stații de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou și va fi utilizat de un număr estimat de 3,63 milioane de pasageri/an. Valoarea totală a proiectului este de 97,76 milioane de euro.

‘Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou. Populația din nord-vestul Bucureștiului și aceea din orașele Mogoșoaia, Buftea și Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate’, a declarat comisarul pentru politici regionale Corina Crețu, citată în comunicat.

Fondul de Coeziune este destinat statelor membre al căror venit național brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE. Acesta vizează reducerea disparităților economice și sociale și promovarea dezvoltării durabile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata