Comisia pentru industrii: Consumatorii de energie termică centralizată să nu fie discriminaţi faţă de utilizatorii de gaze

Membrii Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților au hotărât în unanimitate, marți, adoptarea proiectului de lege cu amendamente prin care populația care beneficiază de energie termică din sistemele centralizate să nu fie discriminată față de ceilalți cetățeni care utilizează gaze naturale pentru consumul propriu.

Potrivit unui comunicat semnat de președintele comisiei, Iulian Iancu, prevederea se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2015 până în data de 30 iunie 2021, fiind valabilă pe toată perioada derulării calendarului de eliminare treptată a prețurilor reglementate.

„Comisia solicită Departamentului pentru Energie, respectiv ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Eugen Nicolescu, să elaboreze hotărârea Guvernului privind calendarul de eliminare treptată a prețurilor reglementate pentru clienții finali, în vederea aplicării imediate a amendamentelor adoptate de comisie”, precizează sursa citată.

Referitor la declarațiile publice ale ministrului delegat pentru Energie care atacă autonomia și independența ANRE, „membrii comisiei și-au exprimat îngrijorarea față de o astfel de ingerință și se delimitează de poziția acestuia”, potrivit aceleiași surse.

Comisia pentru industrii și servicii a dezbătut și adoptat marți proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.35/2014 pentru completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata