Comisie de analiză la Universitatea din Craiova pentru profesorii care au girat lucrările condamnaţilor penal

Senatul Universității din Craiova a aprobat marți, 12 ianuarie, la propunerea rectorului prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, înființarea unor comisii de analiză a unor posibile abateri de la deontologia universitară, săvârșite de cadrele didactice ale universității, care au formulat recomandări pentru redactarea unor lucrări științifice de către persoane aflate în executarea unor pedepse penale.

Universitatea din Craiova a precizat, într-un comunicat de presă , că în lista anunțată de Ministerul Justiției, apar, în mod eronat, patru cadre didactice care nu sunt titulare ale Universității din Craiova și cinci cadre didactice pensionare.

În hotărârea aprobată marți de Senatul Universității din Craiova se subliniază că „recomandările în baza legii nr. 254 din 2013 pot fi formulate de către cadrele didactice ale Universității din Craiova numai după obținerea acordului scris din partea Consiliului de administrație”.

Numărul cadrelor didactice de la Universitatea din Craiova care au dat recomandări unor persoane condamnate penal de a efectua lucrări științifice se ridică la 26, iar printre cei condamnați se află Dinel Staicu, Gică Popescu.

Rectorul Universității din Craiova, Claudiu Dănișor, a declarat presei că unul dintre profesorii implicați a citit în ședința de Senat recomandarea pe care a făcut-o pentru Dinel Staicu, iar acesta și-a dat acordul ca Staicu să poată scrie o lucrare științifică, întrucât deținea titlu de doctor în economie. Dănișor a mai afirmat că universitatea va finaliza cercetarea în acest caz în maximum trei săptămâni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata