Compania Apple lucrează la un nou iPad Pro cu încărcare wireless şi la un nou iPad Mini

În prezent, grupul american Apple Inc lucrează la o nouă versiune a tabletei iPad Pro cu încărcare wireless, precum şi la o nouă versiune a tabletei iPad Mini, în încercarea de a profita de o categorie care produse care a înregistrat o creştere a vânzărilor în perioada pandemiei, informează Bloomberg.

În viitorul apropiat, Apple intenţionează să lanseze pe piaţă noul iPad Pro în 2022 în timp ce noul iPad Mini ar urma să fie lansat la finele acestui an. Producătorul telefoanelor iPhone a profitat de pandemia de COVID-19, în condiţiile în care consumatorii obligaţi să stea în casă au achiziţionat dispozitive electronice, astfel că în primele trei luni ale acestui an vânzările de tablete iPad au înregistrat vânzări peste aşteptări de 7,8 miliarde de dolari.

În opinia Bloomberg, acesta susţine că principala modificare testată de Apple pentru noul iPad Pro este trecerea de la aluminiu la sticlă pentru partea din spate a tabletei. În acest fel, ar fi posibilă, pentru prima dată, încărcare wireless a tabletei iPad Pro. Tranziţia de la aluminiu la sticlă ar aduce tabletele iPad mai aproape de telefoanele iPhone, care şi ele au făcut o tranziţie similară în ultimii ani. În ceea ce priveşte noul iPad Mini, acesta ar urma să aibă o margine a ecranului mai îngustă şi se lucrează de asemenea la eliminarea butonului home.

În contextul tehnologic, pentru noul iPad Pro, Apple testează o tehnologie denumită „reverse wireless charging”, care ar permite utilizatorilor să îşi încarce telefoanele iPhone sau alte dispozitive prin simpla plasare a acestora pe spatele tabletei. Sursele citate de Bloomberg susţin însă că dezvoltarea noului iPad Pro este încă la început astfel că este posibil ca planurile Apple să sufere modificări înainte de lansarea de anul viitor.

Compania lucrează în prezent, pe lângă noi versiuni de iPad Pro şi iPad mini şi la o versiune mai subţire a modelului de bază iPad care să fie destinat elevilor. Acest produs ar urma să fie lansat pe piaţă la finele anului, în acelaşi timp cu noul iPad mini.

Ultima dată când Apple a lansat o nouă versiune a tabletei iPad Pro a fost în 2018, în timp ce iPad mini a fost îmbunătăţit ultima dată în 2019 cu introducerea Apple Pencil şi a unui procesor mai puternic.

Aşadar, asamblarea tabletelor iPad este făcută în principal de grupul taiwanez Hon Hai Precision Industry Co., iar restul comenzilor făcute de Apple sunt acoperite de rivalii mai mici Compal Electronics Inc. şi BYD Electronic International Co.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata