Compania Bosch deschide a treia hală de producţie la fabrica din Cluj, investind 55 de milioane de euro

În urma unei investiţii de 55 milioane de euro, compania germană Bosch a inaugurat a treia hală de producţie în cadrul fabricii de componentă electronică auto din Cluj.

În contextul capacităţii, noua clădire are o suprafaţă totală construită de 34.500 de metri pătraţi şi  lucrează în prezent peste 3.100 de angajaţi, însă pentru viitor, compania vrea să crească numărul de angajaţi.

 „În doar opt ani de la deschiderea fabricilor am avut o creştere impresionantă. Astăzi, sărbătorim un nou moment important pentru evoluţia sa, facilitând producţia de componente electronice de înaltă calitate pentru viitorul mobilităţii ”, a declarat Hüseyin Özmeral, director general al fabricii Bosch din Cluj.

Din anul 2013, la fabrica din Cluj,  compania Bosch produce, o serie de unităţi de control electronice pentru industria auto, cum ar fi unităţi pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistenţă la condus şi unităţi de control electronice pentru eBike. Investiţia totală, de la deschiderea fabricilor în 2013, se ridică la peste 465 milioane de euro.

„Investim constant în extinderea capacităţii noastre de producţie şi de logistică, în noi tehnologii şi echipamente de ultimă oră, concentrându-ne, în acelaşi timp, pe dezvoltarea angajaţilor noştri”, a declarat Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch din Cluj. „Deschiderea celei de-a treia hale de producţie ne va permite să continuăm crearea de noi oportunităţi de job-uri, atât pentru specialişti experimentaţi, cât şi pentru tinere talente, aflate la începutul carierei lor, consolidându-ne, astfel, poziţia de angajator de top în regiune”.

În contextul întregului grup Bosch  care este prezent în România de 27 de ani  are aproximativ  un număr de 8.160 de angajaţi în cinci entităţi de producţie.

Anul trecut,  grupul Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piaţa din locală. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro.

Din punct de vedere al extinderilor, pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

Iar în Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în Capitală.

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata