Compania imobiliară S Immo, interesată de o eventuală fuziune cu Immofinanz

Directorul general Ernst Vejdovszky, a anunţat recent, compania imobiliară austriacă S Immo este deschisă la negocieri de fuziune cu rivala Immofinanz AG, care a anunţat recent schimbări în structura acţionariatului, transmite Reuters.

„Compania şi structura acţionariatului oferă în mod natural opţiuni şi aceste opţiuni trebuie examinate în interesul tuturor acţionarilor noştri”, a declarat Vejdovszky, când a fost întrebat de o potenţială combinare a celor două grupuri imobiliare. „Totuşi, pe termen scurt, ne vom concentra pe gestionarea impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra afacerii”, a adăugat şeful S Immo.

În 2018, Immofinanz AG a finalizat vânzarea participaţiei de aproape 26% pe care o deţinea la compania imobiliară austriacă CA Immo fondul american de investiţii Starwood Capital, pentru 757,9 de milioane de euro.

Starwood Capital lansase o ofertă pentru achiziţionarea unor participaţii minoritare la CA Immo AG şi Immofinanz AG, cu intenţia de a-şi majora expunerea la pieţele imobiliare din Europa Centrală şi de Est (CEE).

Dezvoltatorii imobiliari Immofinanz şi S Immo au o prezenţă importantă şi pe piaţa românească.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata