Compania Restart Energy şi Tejas Capital anunţă încheierea unei runde private de investiţii în valoare de 21 milioane de euro

În prezent, Restart Energy One (indice bursier REO26), unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică şi gaze naturale de pe piaţa locală, anunţă încheierea unei runde private de investiţii cu Tejas Capital (SUA) în valoare de 21 milioane de euro, la o evaluare a companiei de 87,5 milioane euro, a anunţat luni compania.

Acest pas este parte a strategiei dezvoltate în parteneriat cu Interlink Capital Strategies din Washington, DC (SUA), companie de consultanţă şi administrare a fondurilor, pentru obţinerea de finanţări în valoare de 500 de milioane de euro necesare finalizării proiectelor de energie verde de 500 MW pe care compania vrea să le dezvolte în următorii cinci ani, se menţionează în comunicat.

„Fondurile investite de Tejas Capital (SUA) vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii necesare proiectelor de energie verde şi dezvoltarea companiei în România, contribuind la atingerea obiectivului strategic anunţat anterior, acela de a deveni primul furnizor de energie regenerabilă din regiune până în 2025. Proiectele Restart Energy creează peste 300 de noi locuri de muncă în România şi evită eliberarea în atmosfera a peste 15 milioane de tone de CO2”, afirmă Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy.

În contextul dezvoltării, Restart Energy intenţionează să integreze o capacitate de stocare de cel puţin 200 MW, pentru furnizarea directă de energie către consumator. La începutul acestui an, REO a solicitat colaborarea Ambasadei Statelor Unite în România şi EXIM Bank, pentru a-şi consolida parteneriate strategice din regiune.

„Suntem interesaţi de companii independente, cu creştere rapidă şi posibilitatea de a avea un impact imediat asupra mediului. Considerăm Restart Energy One ca fiind una dintre cele mai promiţătoare companii din Europa Centrală, cu un plan de creştere ambiţios şi potenţial uriaş. Nu doar România, ci întreaga regiune vor beneficia de avantajele importante pe care le aduce Restart Energy – bază extinsă de clienţi, active de energie regenerabilă şi o platformă inovatoare de trading de tip block chain”, spune Gary Hoskins, Tejas Manager.

De altfel, Restart Energy şi-a dublat numărul de clienţi în primele 6 luni ale anului, de la startul liberalizării ajungând la 50.000 de locuri de consum.

Datorită liberalizării pieţei, Restart Energy a atras 25.000 de clienţi în primele şase luni, mai mult cu 50% faţă de proiecţiile anunţate la începutul anului. Strategia de vânzări a fost construită pe atragerea clienţilor persoane fizice pentru a maximiza expertiza companiei în managementul microvolumelor, segment tradiţional cu o profitabilitate ridicată. Totodată, cantităţile de energie şi gaze furnizate clienţilor finali în primele 6 luni ale anului au crescut cu 30%, respectiv 50%, faţă de aceaşi perioadă a anului trecut.

Doar în luna februarie a acestui an, Restart a atras 3,3 milioane de euro datorită primei sale emisiuni de obligaţiuni dedicate dezvoltării şi achiziţiei de active de producţie a energiei regenerabile.

În prezent, compania Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale, cu capital 100% românesc, înfiinţat în 2015 la Timişoara. Restart Energy are 50.000 de clienţi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de clienţi corporate. Compania are în prezent peste 100 de angajaţi şi operaţiuni în România şi Serbia. Începând cu 2021, intenţionează să se dezvolte pe mai multe pieţe europene, incluzând Germania şi Spania.

Iar, Tejas Capital este un fond de investiţii din Statele Unite cu sediul în Texas, orientat către diversificarea şi echilibrarea activelor bazate pe energia tradiţională prin investiţii în energie sustenabilă, la nivel global. Managementul companiei are o experienţă extinsă în investiţii financiare din domeniul energiei şi infrastructurii.

Aşadar, Interlink Capital Strategies este o companie de administrare a fondurilor, consultanţă în management şi consultanţă financiară. Înfiinţată în 1994 şi cu sediul în Washington, DC, compania este specializată în finanţarea pieţelor emergente, energie regenerabilă şi dezvoltarea afacerilor. REO şi Interlink colaborează de la începutul acestui an, pentru servicii de consultanţă financiară, în vederea atragerii de investiţii din SUA.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata