Companie aeriană din Noua Zeelandă vrea să introducă cuşete cu paturi la clasa economy

Ca o iniţiativă destinată să îmbunătăţească confortul pasagerilor pentru zborurile pe distanţe lungi, compania aeriană Air New Zealand a anunţat miercuri, că analizează posibilitatea de a introduce cuşete cu paturi pentru pasagerii de la clasa economy,  transmite AFP.

Conceptul ‘Economy Skynest’ dezvăluit miercuri de Air New Zealand este format din şase paturi similare cu cele din cuşetele de tren sau hotelurile de tip capsulă. Paturile au o dimensiune de doi metri pe 58 de centimetri, şi sunt echipate cu pernă, pătură şi perdele pentru a păstra inimitatea pasagerilor. Călătorii vor putea rezerva în avans anumite intervale orare pentru a se putea odihni în aceste cuşete pe durata unui zbor pe distanţe lungi.

Mike Tod, director de marketing la Air New Zealand, explică,  una din principalele surse de disconfort la clasa economy „este faptul că nu poţi să te întizi” si care susţine că proiectul ‘Economy Skynest’ este o soluţie.

Astfel compania Air New Zealand a precizat că va lua o decizie finală cu privire la introducerea conceptului ‘Economy Skynest’ abia anul viitor, după ce va evalua performanţele proiectului pe zborurile pe ruta Auckland-New York. Durata unei călătorii pe această rută este de aproximativ 17 ore şi 40 de minute.

Si o altă companie aeriană, Qantas Airways Ltd, a analizat, dar până la urmă a respins propunerea înaintată de producătorul de avioane Airbus vizând introducerea de capsule echipate cu paturi în zona de marfă a avioanelor A350 ce vor fi utilizate pentru zborurile pe ruta Sydney – Londra.

Primele zboruri non-stop Qantas pe rutele Sydney – New York şi Sydney -Londra ar urma să înceapă în prima jumătate a anului 2023, însă sunt condiţionate de ajungerea la un acord salarial cu piloţii care vor trebui să îşi extindă programul de zbor până la aproximativ 23 de ore.

În prezent, compania aeriană Singapore Airlines oferă cel mai lung zbor din lume, o cursă de 19 ore între Singapore şi New York.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata