Companie din India, uluită de IT-iștii români

Cu un deficit uriaş de talente, zeci de companii din domeniul IT caută în acest weekend noi angajaţi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti.
Se spune despre piaţă IT că este una a angajatului, nu a angajatorului. Aşa că firmele se pliază pe nevoile studenţilor ca să îi convingă. Un student începător pleacă de la un salariu de peste 3000 de lei net. Cum tinerii încă sunt în şcoală, firmele le promit program flexibil, beneficii pe alese şi salarii motivante.

Organizator: ”Legat de examene, unele companii oferă zile libere special pentru acestea, pentru examene, ştiind că sunt anumite perioada de 2-3 săptămâni în sesiune de câteva ori pe an când chiar au nevoie să nu se concentreze pe mine, ci pe examene.”Aşadar, flexibilitatea este cea mai importantă pentru tineri, spune Andrei, care este student, dar lucrează deja de doi ani. A venit la târg să îi determine şi pe alţi colegi de facultate să se angajeze.

Andrei: ”Lucrez 6 ore şi când am laboratoare este în acord cu şeful meu să mă duc la laboratoare. El ştie că sunt la laboratoare. Este o înţelegere bună, când este de muncă, muncesc.”
Salariile pornesc de la 3000 de lei, pentru un începător, dar salariul mediu depăşeşte 6000 de lei. Iar unele companii plusează.
Reprezentant companie: ”Avem un buget de beneficii de 450 de lei pe lună, din care fiecare angajat poate să îşi aleagă ce îşi doreşte. Avem 20-30 de beneficii, care variază de la asigurări medicale, săli de fitness, chiar traininguri, vouchere la evenimente, din care pot alege.”

Printre cele 40 de companii prezente sunt şi unele din străinătate. Şi va deschide un sediu şi aici, la Bucureşti. . O firmă, de exemplu, căută tineri români pentru un internship, o perioadă de învăţare de două luni în India.

Reprezentant companie India: ”Aţi văzut ce talent aveţi? Aveţi cel mai mare talent din lume! Salariul minim pentru internship este de 800 de euro pe lună, pe lângă cazare, maşină, bilete de avion, viză, asigurări, chiar şi spălătorie, toate sunt gratis pentru ei.”
Andrei: ”Nu mă duc pentru salariu, mă duc pentru experienţă, pentru că acolo te duci şi stai gratuit în sediul lor care arătă super. Acest internship este considerat cel mai bun din lume, deci ar trebui să aibă un impact pozitiv în CV-ul meu.”
Compania a ales deja 17 tineri din România. Târgul IT se încheie duminică seara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata