Companiile angajează 2.000 de tineri absolvenţi

Mai multe companii au anuntat campanii de recrutari, la sfarsitul acestei saptamani, iar multe dintre ele nu cer experienta, pentru studentii si absolventii de facultatate care vor sa se angajeze. Astfel, aproape 2.000 de locuri de munca vor fi promovate la un targ al locurilor de munca pentru tineri.

Printre companiile care au anuntat ca fac recrutari si care nu solicita experienta se numara Aviva, BCR, BRD – SocGen, Celestica, Coca-Cola HBC, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers (PwC), IBM, Microsoft, Oracle, Oltchim, Hewlett-Packard (HP) sau Infineon Technologies, scrie Ziarul Financiar.

Si firme de recrutare precum Manpower, Hart Human Resources Consulting sau Talent Gate au anuntat ca vor face recrutari in cadrul targului.

Salariile nete pe care le primesc tinerii care vor sa se angajeze variaza intre 250 si 1.200 de euro net pe luna, cel mai bine platiti fiind softistii, potrivit informatiilor furnizate de firmele de recrutare. Pentru un angajat de pe o pozitie de junior dintr-o banca, de exemplu, oferta salariala variaza intre 250 si 500 de euro pe luna, in timp ce un specialist cu experienta cuprinsa intre 1 si 5 ani poate castiga intre 500 si 1.000 de euro net pe luna.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata