Companiile farmaceutice oferă sume uriașe

Cinci producători şi distribuitori de medicamente oferă 22 miliarde de dolari în numerar, precum și medicamente şi servicii evaluate la 28 miliarde de dolari pentru închiderea investigaţiilor în care industria farmaceutică este acuzată că a provocat criza opioidelor în SUA, relatează Reuters.

Industria medicamentelor se confruntă cu aproximativ 2.600 de procese din partea statelor şi guvernelor locale, a spitalelor şi a altor entităţi care vor să sancționeze producătorii de medicamente şi distribuitorii pentru cazurile de abuz de opioide.

Autorităţile locale vor să obţină fonduri pentru a acoperi costurile serviciilor din comunităţile lor.

Distribuitorii McKesson, AmerisourceBergen şi Cardinal Health s-au oferit să plătească 18 miliarde de dolari în numerar, pe parcursul a 18 ani, în timp ce producătorul de medicamente Johnson & Johnson va plăti 4 miliarde de dolari, tot în numerar, relatează sursa citată.

În cadrul acordului, Teva Pharmaceutical Industries s-a oferit să ofere medicamente în valoare de 15 miliarde de dolari şi să asigure servicii de distribuiţie de ordinul miliardelor de dolari, a spus una dintre surse.

Ambele surse au afirmat că acordul propus de Teva se va desfăşura pe parcursul a 10 ani şi are o valoare de aproximativ 28 miliarde de dolari.

Teva şi cei trei distribuitori au calitatea de inculpaţi într-un proces de referinţă care urmează să înceapă, luni, la un tribunal din Cleveland, Ohio.

Potrivit sursei precizate, distribuitorii, acuzaţi că nu au oprit şi nu au raportat comenzile suspecte de medicamente, vor să se ajungă la un acord înaine de începerea procesului, luni.

Într-un comunicat publicat miercuri seara, principalii avocaţi ai oraşelor şi ţinuturilor care au procese federale, Joe Rice, Paul Farrell şi Paul Hanly, au afirmat că informaţiile din presă potrivit cărora susţin în principiu propunerea de acord este incorectă.

”Aşteptăm forma finală a acordului, astfel încât să putem să lucrăm împreună cu cele 2.600 de comunităţi pe care le reprezentăm pentru a stabili cea mai bună cale de urmat”, au afirmat avocații.

Dependenţa de medicamente opioide a provocat moartea a circa 400.000 de oameni în Statele Unite, în perioada 1999-2017, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor şi Prevenţie al Statelor Unite.

Companiile nu au răspuns, miercuri, solicitărilor Reuters, iar J&J a anunţat, marţi, că este deschisă încheierii unui acord.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata