Companiile Generali şi DWS au depus oferte pentru divizia de administrare a activelor a grupului olandez NN Group

DWS Group şi Assicurazioni Generali SpA se numără printre firmele care, zilele trecute au depus oferte iniţiale pentru divizia de administrare a activelor a grupului olandez NN Group, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropiere acestui dosar.

Totodată, de această divizie, denumită NN Investment Partners, s-au arătat interesate şi UBS Group AG şi Allianz SE, dar şi alte firme internaţionale de administrare a activelor, inclusiv unele firme americane, sunt interesate să încheie un acord, au dezvăluit sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

În luna aprilie a acestui an, grupul olandez NN Group a informat că examinează mai multe opţiuni pentru divizia sa de administrare a activelor, inclusiv o fuziune şi o vânzare parţială. Această divizie gestionează active în valoare de aproximativ 300 de miliarde de euro.

Din punct de vedere financiar,  orice tranzacţie ar urma să evalueze NN Investment Partners la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Cu toate acestea, negocierile sunt în derulare şi nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord, au adăugat sursele. Este posibil ca NN să păstreze o participaţie minoritară la fosta sa divizie, care gestionează în principal investiţii cu venituri fixe, şi să semneze un acord de cooperare cu viitorul proprietar.

În ultimul an, mai multe firme de administrare a activelor şi-au schimbat proprietarul, în condiţiile în care băncile şi companiile de asigurări au încercat să îşi vândă diviziile de asset management pentru că nu pot concura cu marile companii internaţionale din acest domeniu. De exemplu, în ultimele 18 luni firma franceză Amundi SA a încheia acorduri pentru a prelua Sabadell Asset Management şi Lyxor, divizia de investiţii a Societe Generale SA.

În prezent, NN este o companie de asigurări şi managementul investiţiilor, activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi în Japonia.

În România, grupul NN include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale pe plan local.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata