Companiile Metrorex şi Hidroelectrica au încheiat un contract pe trei luni pentru achiziţia de electricitate

În prezent, compania Metrorex va cumpăra energie electrică, în următoarele trei luni de la Hidroelectrica, după intrarea în insolvenţă a furnizorului Getica 95, au afirmat luni, pentru AGERPRES, surse din sectorul energetic.

În contextul concurenţial, iniţial, Metrorex a încercat să încheie un contract pe Sistemul electronic al achiziţiilor publice (SEAP), însă nimeni nu a răspuns ofertei cerute de compania de transport. A urmat o negociere directă cu Hidroelectrica şi parafarea unui contract provizoriu pe trei luni, urmând ca Metrorex să pregătească o nouă licitaţie pe SEAP în această perioadă.

Din punct de vedere al achiziţiilor, până acum, Metrorex cumpăra energie de la Getica 95, cel mai mare furnizor de pe piaţa concurenţială din România, care însă a intrat în insolvenţă în urmă cu o săptămână.

În opinia sa, Viorel Tudose, administratorul Getica 95, declara în luna martie, pentru AGERPRES, că Metrorex utilizează 25 MW de electricitate pe oră, fiind printre cei mai mari consumatori de energie din Bucureşti.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata