Companiile româneşti pot aplica la programul Gateway

Companiile româneşti din domeniul tehnologiilor energetice şi de mediu pot aplica, până pe 17 septembrie, pentru o misiune economică în Japonia prin Programul EU Gateway, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă Deloitte.

Misiunea economică este programată în perioada 31 ianuarie – 4 februarie 2011, marcând începutul celui de-al treilea ciclu de misiuni.

Programul EU Gateway a fost iniţiat de Comisia Europeană şi are ca scop susţinerea companiilor din Uniunea Europeană în procesul de intrare pe anumite sectoare de înaltă tehnologie şi design. Birourile Deloitte din Uniunea Europeană, Japonia şi Coreea de Sud oferă suport şi coaching pentru companii, din stadiul de aplicare şi până la sfârşitul misiunii economice.Programul a fost structurat pe şase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a şase ani, până în 2014.

Companiile eligibile trebuie să aibă sediul în UE şi să aibă o activitate pe piaţă de cel puţin cinci ani. Alte criterii de selecţie sunt acţionariatul european majoritar sau de 100 la sută, precum şi o cifră de afaceri şi un număr de angajaţi suficient de mare, astfel încât să garanteze intrarea pe pieţele din Japonia şi Coreea.

Companiile trebuie, de asemenea, să facă dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel internaţional şi să aibă o strategie de afaceri solidă pentru penetrarea celor două pieţe asiatice. În plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie să fie vorbitori fluenţi de limbă engleză.

Prin intermediul reţelei sale globale de firme membre, care activează în 140 de ţări, Deloitte pune la dispoziţia clienţilor săi resursele internaţionale, precum şi priceperea locală pentru a-i ajuta să exceleze indiferent de locul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata