Competiție strânsă între Cornel Feruţă și argentinianul Rafael Mariano Grossi

 Diplomatul român Cornel Feruţă, director interimar al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), și ambasadorul argentinian Rafael Mariano Grossi se situează aproape la egalitate în cursa pentru preluarea șefiei instituției, potrivit celei de-a doua etape a consultărilor informale.

Consiliul guvernatorilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică au organizat marți un nou vot neoficial privind candidații care au fost nominalizați pentru funcția de director general, în cadrul consultărilor informale pe tema procesului de numire.

Potrivit rezultatelor anunțate de instituție, Cornel Feruţă a obținut 14 voturi, Grossi a primit 15 voturi, iar Lassina Zerbo, a strâns 5 voturi.

În vederea facilitării consensului, Consiliul poate organiza voturi neoficiale în cursul consultărilor pe tema numirii unui nou director general. Voturile neoficiale, care nu au caracter obligatoriu, oferă Consiliului o imagine a sprijinului de care beneficiază candidații.

Procedura de selectare a noului director general al organizaţiei se va finaliza la sfârşitul lunii octombrie, urmând ca noul lider al agenției să preia funcția pe data de 1 ianuarie 2020.

Cornel Feruţă este în prezent director general interimar al AIEA, după decesul directorului general Yukiya Amano, pe data de 22 iulie 2019.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata