Concluzii ale anchetei de la Maternitatea Giuleşti: instalaţia de aer condiţionat era improvizată

O echipă de procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, condusă de procurorul-şef secţie Marius Iacob, a preluat ancheta în cazul incendiului de la maternitatea Giuleşti, urmând ca personalul medical să fie audiat, după ce patru bebeluşi au murit, iar şapte sunt în stare gravă, spun surse judiciare.

Informaţii uluitoare apar în ancheta tragediei de la Maternitatea Giuleşti. Instalaţia de la aparatul de aer condiţionat care se află în secţia de terapie intensivă era una improvizată, spun procurorii care anchetează cazul.

In plus, timp de o oră, nimeni nu a intrat în salonul unde izbucnise incendiul. Acestea sunt primele concluzii ale verificărilor făcute de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Maternitatea Giuleşti.

Directorul instituţiei neagă faptul că ar fi existat o improvizaţie la sistemul electric. „Locul unde a avut loc explozia a fost izolat, urmând să înceapă cercetările pentru a fi stabilită cauza”, a declarat procurorul-şef Marius Iacob. De asemenea, sunt aşteptate concluziile pompierilor cu privire la cauza incendiului, informează Realitatea.net


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata