Concurenţă neloială: Brânză italiană din lapte românesc

Aproximativ 1.000 de ciobani au protestat luni, 6 septembrie, la Roma, denunţând o industrie paralelă pe care statul italian ar gestiona-o prin intermediul unei firme italiene din România, producând brânzeturi cu lapte românesc şi unguresc comercializate în Europa şi SUA.

Protestul a fost organizat la apelul sindicatului La Coldiretti, principala asociaţie a producătorilor agricoli italieni, informează Realitatea.net.

„Sperăm că Guvernul italian ne va putea spune cum este posibil ca o firmă din România aparţinând statului italian să vândă în Statele Unite brânzeturi care au eticheta unor companii din Roma; noi nu am reuşit să înţelegem. De altfel, nu înţelegem nici cum statul taie cu o mână resursele producătorilor naţionali, iar cu alta stimulează companii din străinătate care fac concurenţă neloială ciobanilor italieni”, se arată într-un comunicat al asociaţiei La Coldiretti.

Industria paralelă se derulează „prin intermediul companiei publice pentru comerţul internaţional Simest, în parteneriat cu compania Lactitalia, cu sediul în România, care produce, utilizând lapte de oaie românesc şi unguresc, brânzeturi revândute sub denumiri italiene precum Dolce Vita, Toscanella şi Pecorino. Prezenţa produselor de imitaţie pe pieţele internaţionale constituie principala cauză care a condus la scăderea cu zece la sută a exporturilor de brânză de oaie Made in Italy”, subliniază asociaţia La Coldiretti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata