CONCURS: Care este cea mai nesimţită bancă cu care ai lucrat?

– Ai fost ţepuit de bancă? Scrie-ne povestea ta şi învaţă-i şi pe alţii cum să se ferească de înşelăciunile băncilor şi ale instituţiilor de creditare nebancare!  Financiarul.ro şi Mediadocs.ro te premiază, săptămânal, cu o colecţie impresionantă de DVD-uri Discovery


Tema de dezbatere a concursului:

Povesteşte-ne cea mai mare păcăleală pe care ţi-au servit-o funcţionarii bancari şi indică banca de la care ai avut de „pătimit” cel mai mult.

Pentru a te înscrie în concurs, tot ce trebuie să faci este să adaugi un comentariu la acest articol, în care să povesteşti, pe scurt, cum te-a înşelat banca şi să oferi trei sfaturi utile celor care lucrează cu banca respectivă, pentru a nu cădea în aceeaşi „capcană”.

Vor exista 4 câştigatori (câte unul săptmânal), aceştia fiind autorii celor mai pertinente sfaturi de evitat „ţepele” bancare, fiecare dintre aceştia primind o colecţie de DVD-uri Discovery, la alegere, dintre:


Colecţia “Atlasul corpului uman”
6 DVD-uri
află de AICI ce conţine


Colecţia “Cele 7 minuni ale lumii”
4 DVD -uri
află de AICI ce conţineColecţia „În căutarea lumilor pierdute”
5 DVD-uri
află de AICI ce conţine


Colecţia Everest – “Dincolo de limite”
6 DVD-uri
află de AICI ce conţine


Pentru a participa la concurs,  postează răspunsul tău utilizând caseta de comentarii de mai jos. Atenţie! Adresa de mail declarată trebuie să fie validă, pentru a putea fi contactat ulterior, în cazul în care vei fi desemnat câştigător.

Câştigătorii vor putea intra în posesia premiului numai după expedierea, prin e-mail sau fax, a unei copii a cărţii de identitate, alaturi de adresa poştală completă.

Concursul se desfăşoară în perioada 19 iulie-15 august 2010. Cei patru  câştigători vor fi anunţaţi în fiecare zi de luni a săptămânii (pe 26 iulie, 2, 9 şi 16 august) şi vor primi colecţiile de DVD-uri prin colet poştal.
Mult succes!

 

UPDATE 1


Câştigătorul săptămânii 19-25 iulie este cititorul/cititoarea care a postat comentariul pe data de 22 Iulie 2010 (la ora 17:02), folosind nickname-ul „Oglinda Bubulinei”. Felicitări din partea întregii redacţii Financiarul.ro pentru talentul scriitoricesc şi simţul fin al umorului!

De asemenea, le mulţumim tuturor participanţilor care au postat comentarii şi au întins, în acest fel, o mână de ajutor actualilor şi potenţialilor clienţi ai băncilor care încearcă să se ferească de capcanele creditelor.

Pentru a intra în posesia premiului, rugăm câştigătorul/câştigătoarea să transmită pe adresa redactiei revistei Financiarul (redactie@financiarul.ro) un e-mail care să conţină:

– o copie/scan după cartea de identitate;

– adresa poştală completă;

– numele colecţiei de DVD-uri Discovery pe care o doreşte ca premiu (din cele 4 prezentate mai sus).

CONCURSUL continuă! Multă baftă participanţilor din această săptămână!


UPDATE 2


Câştigătorul săptămânii 26 iulie – 1 august este cititorul/cititoarea care a postat comentariul pe data de 28 Iulie 2010 (la ora 22:00), folosind nickname-ul „ProTurism”.

Pentru a intra în posesia premiului, rugăm câştigătorul/câştigătoarea să transmită pe adresa redactiei revistei Financiarul (redactie@financiarul.ro) un e-mail care să conţină:

– o copie/scan după cartea de identitate;

– adresa poştală completă;

– numele colecţiei de DVD-uri Discovery pe care o doreşte ca premiu (din cele 4 prezentate mai sus).

CONCURSUL continuă!

 


Citește și
78 Comentarii
 1. Ionel Costea spune

  In 2007 am luat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca de la BCR. Rata lunara mi s-a spus ca este formata din dobanda de referinata VARIABILA + marja de 1.5%+comision de administare 70 EUR.
  Dupa 3 ani dobanda de referinta a ramas la fel = 8.9%, desi TOATE bancile au modificat dobanzile.
  Ce sfaturi as avea eu:
  – Sa nu credeti ca o banca mare este transparenta in modul de calcul al dobanzilor
  – Sa nu asteptati NICIODATA un raspuns de la BCR, indiferent de solicitarea facuta
  – Sa actionati in judecata banca imediat ce incalca legea (asa cum am facut eu!), numai asa vor accepta ca legea este si pentru BCR.

  Succes
  Ionel Costea

 2. Monica spune

  Incontestabil BCR.

  1. pentru ca au lasat dobanda de referinta a bancii la 8.9% desi EURIBOR-ul scazuse cu 5 procente.
  2. pentru ca trag de timp si nu aplica OUG 50/2010
  3. pentru ca desi i-am anuntat ca legea imi permite sa plec la alta banca fara sa platesc vreun comision, si i-am anuntat ca sunt nemultumita si ca au cea mai mare dobanda de pe piata, raspunsul lor a fost: scaderea dobanzii de la 10.4 % la 9.9%.

 3. EDUARD MANOLE spune

  BCR BCR BCR BCR BCR BCR BCR BCR

  \- SUNT LA BIROUL DE CREDIT PENTRU 2 EURO.

  SE MIDIFICASE DOBANDA SI NU M-AU ANUNTAT.

  INTRE TIMP AM AFLAT CA ASA FACE BCR CA SA TE TINA AGATAT DE EI.

  EI POT ITI ACORDE EVENTUALUL CREDIT PE CARE VREI SA-L IEI FARA CONSULTAREA BIROULUI DE CREDIT.

  P.S INCHID OCHII PUR SI SIMPLU.

  RUSINE BCR BCR BCR BCR BCR !!!!!!!!!

 4. Sorin spune

  Cele mai multe probleme au fost generate de BRD. Cea mai mare tepuire a fost la un credit de nevoi peronale folosit pentru achizitionarea unui autoturism. Dupa ce am platit 4 ani( la un credit pe 5 ani) am vrut sa termin mai repede, dorind sa platesc restul de bani. Asa ca m-am prezentat la ghiseu intreband cat ma costa ca sa termin cu ei. Mi sa spus o suma de bani care mi sa parut nejustificat de mare fata de calculele mele. Asa ca m-am adresat sefului functionarului de la ghiseu, care a recalculat suma datorata. Diferenta era de aproximativ 250 RON in favoarea mea. Era o suma mare la vremea respectiva ( 2005 ). Am impresia ca in astfel de situatii banca nu are nici o aplicatie care sa calculeze automat suma datorata, functionarul de la ghiseu o calculeaza dupa priceperea lui. Similar la inchiderea unui depozit trebuia sa primesc o suma de bani si la mirarea mea ” Doar atat?” suma a crescut cu aprox. 600 RON. Am impresia ca aplica principiul ” daca tine, de ce sa nu le dam la clienti mai putini bani”.
  Sfatul meu este ca de fiecare date cand faceti asemenea operatiuni sa va faceti calcule prealabile, ca sa stiti cam cat trebuie sa primiti sau sa dati. Nu casti ochii casti punga !
  Cu bine, Sorin

 5. rihno spune

  Subscriu. BCR

 6. gabriela spune

  BRD
  Am luat un credit pt o masina. Am asigurat masina la societatea agreata de banca, dar am uitat dupa un an sa innoiesc asigurarea. Ratele le achitam lunar, fara intarziere, prin cont, la salar. Ma trezesc ca ma suna de la banca ca am intarziat cu plata ratei 3 luni (??); nu am primit nimic scris de la ei timp de 3 luni !! Cand am intrebat-o pe dna de unde a aparut ac restanta pt ca am platit ratele la timp, a inceput sa se balbaie si nu stia nimic. Dupa 3 telefoane, tipete, etc. m-am lamurit ca banca a semnat in numele meu asigurarea (cica scria in contract) si a platit cv polita asigurare din banii de rata (!?). Insa culmea culmilor e ca m-au „bagat” si in CRB cu intarziere 90 de zile. Am achitat creditul in avans si i-am dat in judecata.

 7. gabriela spune

  Am uitat de sfaturi:
  1. nu faceti credite la banca
  2. daca nu aveti de ales, cititi f.f.f.bine contractul cu un avocat si ganditi-va bine inainte de a semna
  3. nu faceti credite decat pe max.5-10 ani si ganditi pozitiv: casa in care stati arata f.bine – nu va tb alta, masina de super – nu cred ca exista alta mai buna, cazuri de forta majora: aragaz, frigider, masina de spalat.

 8. Geny spune

  Nici cu Volksbank nu imi e rusine. Lipsa de transparenta totala si pusi pe inselaciuni.
  Am luat un credit ipotecar pe 25 de ani cu „dobanda fixa” in 2007 si dupa 2 saptamani mi-au marit dobanda.
  Comisionul de risc era perceput doar pentru primele 12 luni, dar ei continua sa il perceapa in continuare.

  Acum ii haituiesc prin instante sa imi recuperez banii.
  Actionati in jucecata bancile daca nu respecta contractele. Majoritatea proceselor se castiga de catre clienti.

 9. macsim marius spune

  BCR-ul e cea mai mare banca! La dat tepe! Bravo lor, rusine sa imi fie ca am ales aceasta banca.
  In 2009 am luat un credit ipotecar, avans peste 25%, un an dobanda fixa. Cand am semnat contractul trebuia sa optez intre a lua un credit cu dobanda exprimata in fuctie de EURIBOR sau in functie de dobanda de referinta interna a bancii. Am rugat-o pe consiliera care s-a ocupat de dosar sa imi recomande care din cele 2 variante ar fi mai buna. Mi-a spus ca banca are resurse si dobanda lor interna e cea mai buna. Dupa anul cu dobanda fixa, m-am interesat cat e dobanda lor interna si am aflat ca e vorba de 8,9%. Foarte tare! La dobanda asta se mai adauga o marja de 1,2 pp si astfel platesc 10,1%. O super dobanda pentru situatia actuala!

  BCR – e cea mai tare nesimtita banca!

 10. mmm spune

  Unicredit!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. COSTEL spune

  BCR CEL MAI MARE CAMATAR IN VIATZA!

 12. Alexandru-Ionut spune

  De departe BCR. Doabanzi stabilite in functie de dorinta BCR si nu de indicii euribor/robor. Toate bancile in timp de criza au redus dobanzile, BCR-ul de 2 ani pastreaza o dobanda cica interna a bancii de 8.9 plus marja in timp ce multe banci calculeaza dobanda in functie de euriborul care acum e la 1% plus o marja de 3-5%.

 13. DRAGOMIR ALINA spune

  BCR isi merita laurii cu prisosinta. De ce? E prima la toate: la dobanzi mari nesimtite, la comisioane nesimtite, la sistemul lor nesimtit, la angajati nesimtiti (nu toti). Cititi articolul din Financiarul. Mai mult, alaturati-va grupului ANTI-BCR, e momentul sa luam atitudine.

 14. Oana Andreea spune

  BCR e in frunte de departe. Nici nu mai are sens sa spun de ce, este evident din toate comentarille deja facute pe aceasta tema. Clientul pentru ei este un cal de bataie, un sclav de care abuzeaza dupa bunul plac si care nu are drept la replica.

 15. constanta radulescu spune

  BCR, BCR, BCR, BCR, BCR, BCR, BCR…………
  pentru ca au dobanzi imense la credite, neactualizate din mosi stramosi, iar la depozite dobanzile sunt minuscule.
  pentru ca au un comportament vis-a-vis clienti mizerabil.
  pentru ca sfideaza si au dat davada de lipsa de respect.
  pentru ca……………….etc

 16. Mihai Diana spune

  Cu siguranta cea mai nesimtita banca este BCR . Este pe primul loc in toate ( dobanzi foarteeeeeeeeeeee mari , angajati nepregatiti profesional , comisioane enorme ) si lista poate continua.

 17. Elena Tudor spune

  Fara indoiala BCR.

  Dobanzi la credite imense cu o formula de calcul pe care nu o stie NIMENI din BCR si care nu se actualizeaza niciodata(desi in principiu este variabila).
  Comisioane foarte mari.
  Angajati foarte slab pregatiti profesional si lista poate continua…..

  In concluzie BCR este cea mai NESIMTITA banca

 18. ionita gheorghe spune

  Angajatii BCR,cetateni romani au dat dovada de nerusinare in relatiile cu clientii si ei cetateni romani.Pentru a-si pastra locurile de munca s-au purtat si se poarta cu noi mai urat decat ar fi indraznit cel mai needucat dintre angajatii bancii mama.Este cel mai jignitor aspect in legatura cu BCR

 19. Gabriela spune

  BCR

  – Angajatii nu stiu niciodata nimic, totul vine de la Bucuresti, ei sunt numai operatori calculator
  – Au dobanzi NESIMTITE, neactualizate din vremurile de boom economic
  – Isi trateaza clientii vechi ca pe niste iobagi

  Asta asa in general, astept un raspuns de la banca si va mai relatez niste probleme foarte grave cu aceasta banca (cu acel post vreau sa particip la concurs, sigur il voi castiga :D)

 20. Minea spune

  BCR sunt cei mai nesimtiti
  – au cele mai nesimtite dobanzi (dar vor lua o m_ _ e dupa ce ajungem in instanta). Cel putin vor lua amenzi ca nu le vor putea duce, conform OUG 50/2010
  – au personalul cel mai slab pregatit
  – directorii de banca sunt vai de ei
  – sunt ignoranti cu clientii
  IN CONSECINTA, TREBUIE SA DISPARA DE PE PIATA DIN ROMANIA

  SI ASA VA FI

 21. numai_eu spune

  de departe bcr-ul………din cauza dobanzilor mari la credite,calculate dupa o formula super secreta…..nu au vrut cu nici un chip sa destanuie aceasta formula,din cauza felului de a se purta cu clienti….si multe altele……….

 22. Gheorghe Amelia spune

  BCR BCR BCR fara indoiala!

  Pentru ca si-au crescut profitul pe spinarea clientilor cu istoric. De cand a inceput criza si a scazut EURIBORUL, BCR-ul si-a mentinut dobanda din contract(variabila), desi majoritatea bancilor din romania au scazut dobanda.
  Daca ii intrebi ceva nu stiu sa-ti raspunde, iti spun ca asa le arata sistemul. RUSINE BCR!!!

 23. mario spune

  In 2007 am luat un credit imobiliar de la BCR in valoare de 39750 euro pe 30 de ani.Mi-au facut un dosar de cel putin 70 de pagini in care le-am pus pe tapet absolut totul atat despre mine cat si despre familia mea.Credeti ca ei au facut la fel, asa cum era normal,in privinta creditului pe care l-am contractat ?Ei bine va inselati.
  Mi-au prezentat un model de dobanda formata din „dobanda de referinta interna” +1,2 p.p.care in momentul semnarii contractului era de 8,9% ,valoare care nu apare nicaieri in contract si ca sa nu am nici-un fel de suspiciune cum ca dupa primul an in care dobanda era fixa de 5,8% as plati mai mult mi-au oferit un grafic de rambursare al creditului in care rata lunara pe care trebuia sa o platesc era de 250 de euro.Dupa un an de zile la ghiseu imi cer fara nici-o notificare 370 de euro rata care a ramas neschimbata in ultimii 2 ani cu toate ca stim cu totii ce s-a intamplat cu indicatorii financiari de pe piata.
  In prezent ofera credite pentru clientii fideli cu dobanda formata din EURIBOR +5,25% lucru de care noi,clientii vechi ,nu putem beneficia chiar daca sunt la al treilea credit la BCR credite intinse pe 8 ani si in care nu am intarziat nici macar o singura luna cu ratele.
  Ar fi foarte multe de spus dar m-am referit doar la un aspect esential vis-a-vis de modul cum sunt tratati clientii la BCR.

 24. Dana spune

  BRD.
  Cu BCR-ul nu am lucrat.

 25. iulian spune

  BRD. In unul din anii trecuti un furnizor de-al meu a facut un credit la BRD, punand gaj niste Bilete la Ordin emise de societatea mea. CULMEA: la Centrala Riscurilor Bancare aparea societatea mea ca fiind imprumutata. Aceasta putea sa ma coste neacordarea de imprumut cerut de societatea mea la alta banca. Succes in ale voastre!

 26. Cristina spune

  Si VOLKSBANK este pe primul loc la tepe.Am luat credit cu dobanda fixa si rata fixa pe 30 de ani, si ce sa vad surpriza din dobanda fixa de 5,95 p.a. la ambele credite s-a modificat dobanda la 6,7 si respectiv 9% fara sa ma anunte si sa semnez vreun act aditional, SI SA IMI EXPLICE de ce s-a modificat dobanda ……si celebrul comision de risc, care la unii se percepe pe un an de zile,(oricum ei il incaseaza si acum, chiar daca in contract scrie ca se perecepe pe 1 an de zile), si la alti pe toata durata creditului,iar acest celebru comision de risc nu este raportat LA BIROUL DE CREDITE . Conform noi oug 50 acest comision nu se mai percepe, el a fost declarat abuziv si in instanta.
  Sfaturi:
  – nu luati credite de la bancii indiferent de banca, doar daca este urgenta maxima;
  – mai bine ramaneti cu masina veche decat sa nu mai puteti plati ratele si sa platiti mai mult decat face masina, aproape triplu;
  – faceti doar un credit mic pe maxim 5 ani, cititi cu atentie contractele, studiatile impreuna cu persoanele abilitate in acest sens;
  – mergeti in instanta sa va judecati cu ei pentru drepturile voastre.

 27. Georgiana spune

  BCR e pe primul loc…adik CEL MAI MARE CAMATAR ( scz banca). Ne-a furat ani de zile si continua sa ne fure dar e timpul sa ne trezim la realitate.
  Am luat de la ei un credit de nevoi personale in 2007. Primele 3 luni dobanda fixa de 9% apoi variabila ” dobanda se calculeaza in functie de dobanda de referinta, afisata la sediile bcr = matja fixa de 3.5pp” asta scrie in contract. Am considerat ca ‘dobanda de referinta variabila” este euribor dar surprizaaa….de fapt este o dobanda interna..inventata si calultata in moduri doar de ei stiute…in valoare de 8.9% dobanda care nu s-a mai modificat in ultimii 3 ani chiar daca toate doabnzile de pe piata au scazut ( euribor, dobanda de referinta monetara bnr etc)
  Conculuzie….FERITI-VA DE BCR!! Sunt cei mai mari tepari

 28. Ani spune

  BANC POST, niste neseriosi. Stau prost cu comunicarea,sunt slab pregatiti profesional, te sfideaza ca si cum ai fi sclavul lor. Cred ca ar trebui o lege mai severa in care sa-i apere pe oameni de nesimtirea celor d ela banci.

  In concluzie feriti-va de BANC POST ag. Cosbuc din Bucuresti.

 29. Lucian spune

  In anul 2008 am luat un card de DEBIT de la BRD Iasi.Una din facilitati era internet bankingul pe care il plateam luna de luna cu aproximativ 10 ron. Anul acesta am inchis contul si desigur cardul iar pentru asta a trebuit sa platesc 20 Euro . N-am sa inteleg niciodata de ce pentru un serviciu pe care l-am platit permanent cit timp am avut cardul a trebuit in momentul in care l-am inchis sa platesc taxa de reziliere. ASA CA FERITI-VA DE BRD.

 30. Mariana spune

  In anul 2007 am contractat un credit ipotecar la BRD pe 30 de ani cu dobanda fixa timp de un an. Dupa primul an dobanda este variabila si se calculeaza in functie de Euribor la 3M + marja bancii care este fixa de 2.75.
  In primul an cu dobanda variabila (cam la 3 – 4 luni) am constatat ca BRD-ul imi calcula dobanda in functie de euribor la 3M plus marja bancii de 3%. Dupa multe sesizari mi-au tot explicat ca poate nu stiu eu exact care era valoarea euribor la momentul stabilirii dobanzii… etc. Am insistat foarte mult si dupa vreo doua luni de cearta cu ei m-au sunat si mi-au spus ca au facut verificari si ca intr-adevar este o eroare la ei in sistem, in sensul ca marja bancii e de 3 % in loc de 2.75 cat am eu in contract. Mi-au restituit suma de 180 de euro si mi-au redus rata cu aproximativ 10 euro pe luna.
  Sfat – cititi cu atentie contractul si verificati permanent modul de stabilire a dobanzii, cereti tot timpul scadentarul de la banca (eu il cer la fiecare 3 luni cand mi se modifica dobanda) si cititi-l cu atentie.
  Succes!

 31. Vasile spune

  Nici o banca nu este mai rasarita.
  Am citit si toata lumea se plange in special de BCR> Sincer…si eu am avut credit la BCR, dar nu am avut problema cu ei. Eu am insa, o alta experienta pe care o voi povesti.

  Am luat un credit de nevoi personale, garantat cu ipoteca, la OTP. Toate bune si frumoase, pana la contractul de credit – dobanda de 7.99%, calculata insa (atentie!!!!) la „rata interna de referinta a bancii”!!! Care rata interna de referinta… Dumnezeu cu mila cine stie cat este! Dar, dobanda, variabila de la bun inceput. Cum stiam cum e povestea cu „fixa in primul an” si variabila ulterior, m-am bucurat.
  Asa, au trecut 2 ani. La momentul la care am contractat creditul, LIBOR era 5.5%. In acest moment, este undeva la 0.7 – 0.8%. Bine-nteles ca nu s-a pus problema ca scaderea cu diferente de 4.7 procente sa se vada in rata pe care o platesc.
  Am spus insa…”ok, mergem mai departe”. Alta problema – cursul de schimb! Cand am luat creditul, cursul CHF/ RON era de 2.200. Acum insa (si il scriu din pagina BNR de cursul de schimb – curs la care ar mai trebui adaugati inca minim 1 – 1,5 RON) este de 3.1335! Aici, dupa un an de zile de cresteri si nervi la plata fiecarei rate de credit, am clacat.
  Am sunat la banca si am spus: „Domnilor, datorita celor 2 cauze mai sus mentionate, va anunt ca intampin probleme in plata ratelor si doresc o reesalonare”. Mi se raspunde: „Nu se poate lua in calcul o reesalonare, deoarece nu v-a scazut salariul”. Trebuie sa le dau dreptate, deoarece este acelasi de 3 ani.
  Insa va intreb: daca eu plateam (e un exemplu) acum 2 ani 2,000 RON/ luna, iar acum, datorita numai diferentei de curs valutar, platesc 3,800 RON luna…nu e normal sa ai probleme?
  Se pare ca nu este suficient ca te duci la banca si spui ca ai probleme! Trebuie neaparat sa devii somer sau falit pur si simplu sa beneficiezi de o reesalonare, astfel incat nici bancile sa nu mai calculeze creditele neperformante!!!
  Unde este gradul de indatorare pe care BNR il impune la acordarea unui credit??? Este extrem de departe de adevar!

  Sfaturi? Unul singur, de baza!
  Daca puteti si aveti posibilitatea – plecati din tara si va garantez ca veti avea parte de decenta, civilizatie, multumire sufleteasca si linistea zilei de maine!
  Daca insa nu puteti si nu aveti posibilitatea, am urmatoarele sfaturi:
  – NU LUATI CREDITE;
  – daca luati, luati credite pe maxim 5 ani si sume pana in 10 – MAXIM 15.000 RON;
  – cititi ffff bine contractele, iar daca nu va trebuie banii neaparat, nu semnati – cineva a spus mai sus ca sunt foarte bune si casele si masinile actuale si sunt perfect de acord;
  – informati-va foarte bine cu privire la legislatia in vogoare si imediat ce descoperiti o neregula, faceti plangere la OPC si consultati un avocat pentru a actiona banca in instanta.

  Va urez succes!

 32. Liliana spune

  CLAR BCR !!!!!!!!!!!!!!

 33. Mihail spune

  BRD de departe !
  Am facut in 2008 credit auto la ei cu asigurare Full CASCO si cu polita cesionata in favoarea bancii bineinteles, acesta din urma (CASCO) fiind obligatoriu la orice credit auto.
  Anul trecut am avut un incident cu masina si asiguratorul (Groupama – fosta ASIBAN) – agreat de banca – a refuzat sa ma despagubeasca trimitandu-mi o adresa in care se specifica atat refuzulk de plata a despagubirii cat si rezilierea contractului de asigurare.
  Evident am informat banca imdediat despre cele intamplate si le-am oferit si o copie dupa adresa trimisa de Groupama.

  Cu toate acestea ei (banca), dupa multe discutii avute atat cu cei de la BRD Central din Bucuresti cat si cu cei de la filiala din Ploiesti, au continuat sa vireze prima de asigurare trimestriala catre Groupama.

  Sfaturi ? Unul singur. Evitati pe cat posibil orice fel de companie frantuzeasca. Pur si simplu sunt tepari !
  Luati ca referinte Carrefour – una scrie (ca si preturi) pe pliantul care ti-l baga in cutia postala si cu totul altceva gasesti cand ajungi in magazin – evident mai scump. Alt exemplu: marcile de masini Renault, Peugeot – tzepe in service cu preturile, te bucuri la masina ca este mai ieftina (comparativ cu VW, Audi .. etc) si apoi te rup in service cu piesele de schimb… plus altele.

 34. Oglinda Bubulinei spune

  BCR
  Imi ramasesera intr-un cont deschis la aceasta banca 150 de lei. Am hotarat, in cele din urma, ca ar fi mai bine sa-l lichidez prin retragerea intregii sume si prin solicitarea catre banca a acestui lucru. La intrarea in banca (BCR, Susursala Sector 2, str. Popa Sapca) agentul de paza imi comunica faptul ca „persoanele fizice s-au mutat la etaj”. Urc si in stanga si in dreapta intrarii mai multi clienti asteptau foindu-se pe scaun. Iritarea lor era evidenta si aveam sa ma conving imediat de ce. Doi functionari ai bancii, un baiat tanar (chiar prea tanar) si, in compensatie, o doamna cam la 140 de kg., cu suncile revarsandu-se peste marginile scaunului, invitau politicos clientii carora le venea randul. Desi nu era cald in incinta, doamna, mai ult decat durdulie, nu ezita sa-si faca ventilatie prin apropierea si departarea ritmica a picioarelor sub privirile ramase intamplator pe acestea si cu inevitabila vedere la lenjeria intima. Din cand in cand apasa pe butoanele tastaturii intr-un ritm care l-ar fi enervat si pe bunica-miu care nu a vazut calculator in viata lui si era rabdarea intruchipata. Ma apucase o stare usoara de greata.
  Fiecarui client din fata mea ii fusese alocat cca. 15 minute. Nu intelegeam de ce dar mi-a venit randul si am nimerit la tinerel. Foarte politicos m-a intrebat cu ce ma poate ajuta. I-am explicat problema si a inceput circul. Mai intai obtinerea catorva informatii despre subsemnatul cu ajutorul calculatorului. I-am inmanat cartea de identitate, a tastat CNP-ul si s-a scuzat pentru viteza lenta a calculatorului.
  M-a mai chestionat inca o data asupra scopului vizitei mele la banca. Mi-a comunicat ca pentru a putea lichida contul trebuie sa achit mai intai 5 lei la casierie. -Pai nu se pot opri din cont? –Nu, stiti asa e procedura. Zambetul nu i-a disparut de pe fata. Am anuntat persoanele cere isi asteptau randul ca ma voi intoarce. Am coborat la casieria de la parter si am cerut sa fac o depunere de 5 lei. Mi s-a solicitat completarea unui formular. Dupa ce am achitat m-am reintors la etajul 1 si am asteptat sa termine persoana din fata mea pentru a relua discutia cu functionarul bancii. A inceput sa navigheze prin programul lor de pe calculator dupa care mi-a inmanat niste formulare pentru completare. Intre timp mi-a prezentata si oferta bancii cu privire la nu stiu ce avantaje la platile E-buy.
  Dupa completarea formularelor a mai navigat putin si m-a intrebat daca imi mai poate fi de folos cu ceva? – Gata, am intrebat, s-a lichidat contul? – Da! –Si banii de unde pot sa-I iau? –De jos de la casierie. –Aha, multumesc! Am spus si am plecat bucuros ca luasem o hotarare inteleapta sa-mi lichidez contul. La casierie, dupa ce am stat putin la coada am cerut casierei sa-mi lichideze contul. –Sigur, va rog sa completati formularul!
  Dupa completarea formularului casiera mi-a inmanat 2,2 lei (doi lei si 20 de bani). – Stati putin pai aveam 150 de lei. – A nu stiu eu, va pot lamuri cei de sus.
  Am urcat, deloc suparat ci mai degraba intrigat. Am intrat in fata dupa sfertul de ora aferent persoanei aflate in discutii cu functionarul tinerel. Nu mai avea zambetul pe fata. I-am cerut cateva lamuriri fata de contul meu cerandu-i sa-mi dea un extras deoarece nu mai am bani in cont. Mi-a cerut sa fac cerere si il voi primi acasa. I-am cerut sa ma lamureasca totusi unde sunt banii mei. – A, pai au fost cateva comisioane bancare care mi-au fost retinute. –Pai bine dar eu nu am mai efectuat operatiuni de foarte multa vreme.
  Alte lamuriri nu mi-a mai putut da deoarece nu era de competenta sa asa ca am lasat cererea si am plecat deloc zambitor.
  Am asteptat extrasul cam o luna dar nu l-am primit. Am reluat vizita la banca si am retrait experienta anterioara cu statul la coada. Lipsea tinerelul dar am regasit-o pe doamna corpolenta. Nu am nimerit la dumneaei ci la o tinerica numai zambet. Ii expun in mod cursiv patania si-i spun ca vreau sa ma lamureasca. Dupa ce a navighat cateva minute prin programul de calculator cu cartea mea de identitate in mana mi-a comunicat ca nu ma poate lamuri. Am cerut sa vorbesc cu cineva de mai sus. Biroul directoarei era la acelasi etaj, adica la 1 dar domnisoara draguta m-a indrumat un etaj mai sus. Acolo am fost preluat de catre o alta functionara care se vedea ca are vechime deoarece putea sa se miste mult fara sa faca nimic. Dupa ce i-am expus pataniile s-a luminat si mi-a spus ca totul este explicabil. Nu am primit extrasul deoarece nu mai aveam bani in cont si extrasul costa. Dupa ce i-am spus ca as dori sa achit aceasta taxa mi-a explicat ca avand contul inchis este putin probabil ca voi primi acest extras.
  Am facut din nou cerere si astept raspuns. Nu stiu unde sunt cei 150 de lei ai mei. Nu stiu daca 150 de lei pot sa insemne teapa ca sa pot participa la acest concurs.
  Sfaturi:
  1. Evitati sa faceti imprumuturi de la banca in general.
  2. Evitati sa faceti imprumuturi de la BCR in special
  3. Evitati sa va deschideti conturi la BCR.
  4. Daca aveti totusi un cont la BCR, inarmati-va cu rabdare, luati ceva bani la dumneavoastra si cereti sa vi-l inchida.
  5. Daca nu puteti evita BCR-ul din cauza faptului ca banii pentru alocatia copilului va sunt virati in contul deschis la aceasta banca cereti sa puteti efectua tranferul de bani electronic. Cand faceti acest lucru inarmati-va cu multa rabdare de care veti avea nevoie pentru vizita la banca.
  6. Daca vreti sa lucrati cu bancile intrati pe forumuri. Sunt oglinda a ceea ce se intampa in relatiile cu banca. BCR-ul este subiectul principal al nemultumitilor.
  7. Dobanzile preferentiale ascund ceva. Cititi cu atentie contractele si daca sunt clauze care nu va sunt clare renuntati si mergeti la alta banca. Contractale sunt tip si nenegociabile.
  8. Daca dupa o vizita la BCR ramaneti cu o usoara senzatie de greata nu va grabiti sa scapati de ea prin mijloace clasice. Trece greu si apare din nou la vederea siglei BCR. Se atenueaza cu timpul dar nu dispare niciodata.

  1. admin spune

   Câştigătorul săptămânii 19-25 iulie este cititorul/cititoarea care a postat comentariul pe data de 22 Iulie 2010 (la ora 17:02), folosind nickname-ul „Oglinda Bubulinei”. Felicitări din partea întregii redacţii Financiarul.ro pentru talentul scriitoricesc şi simţul fin al umorului!

   De asemenea, le mulţumim tuturor participanţilor care au postat comentarii şi au întins, în acest fel, o mână de ajutor actualilor şi potenţialilor clienţi ai băncilor care încearcă să se ferească de capcanele creditelor.

   Pentru a intra în posesia premiului, rugăm câştigătorul/câştigătoarea să transmită pe adresa redactiei revistei Financiarul (redactie@financiarul.ro) un e-mail care să conţină:

   – o copie/scan după cartea de identitate;

   – adresa poştală completă;

   – numele colecţiei de DVD-uri Discovery pe care o doreşte ca premiu (din cele 4 prezentate mai sus).

   CONCURSUL continuă! Multă baftă participanţilor din această săptămână!

 35. flaviu spune

  cea mai tre banca este bancpost si stiti de ce? pt ca tine la clientii vechi adica le ofera dobinda preferentiala cu circa 2% mai mica decit cea a altora, dar dupa trei luni te instiinteaza ca nu-si mai permit sa mentina dobinda si ca tre sa te aliniezi cu lumea. Si mai tare e ca am o descoperire de card de vreo 5 salarii si mi-am schimbat locu de munca,i-am anuntat si timp de un an nu am depus nimic pe card asa ca dupa un an s-au gindit sa ma caute. dar na fiind an de criza le-am zis ca am sa le platesc cite 500 ron pe luna pina timp de trei patru luni si apoi o sa le achit suma restanta,dupa doua luni ce credeti ca au facut? au facut proprire pe toate conturile mele fara sa ma anunte,si nu doar atit primeam tel si la 12 noaptea ca na tre sa vb cu mine, sunau acasa la parinti si ii amenintau ca le i-a de prin casa,dar cel mai tare e ca au sunat prin vecini sa le ceara info despre mine si i-a rugat sa ma caute si sa-mi spuna sa le platesc. nu stiu ce sa fac sa-i dau in instanta sau sa nu le mai platesc nimic. voi ce ziceti ca ii mai bine?

 36. flaviu spune

  am uitat sa precizez ca datoria mea fata de bancpost era de 4760 ron datorie care am aflat-o de la ghiseu, dar cind m-a sunat cel de la bucuresti mi-a comunicat ca apar cu o datorie de 8100 ron,nu stiu cum se face dar in sistemul lor unii vad ceva si altii altceva

 37. vicsoft.info spune

  BCR si BRD nici macar nu exista. Daca eu nu le trec NICIODATA pragul, nu exista pentru mine.

 38. NicolaE spune

  BCR e o banca, zic eu neserioasa cu clientii.
  In anul 2005 am contractat un credit cu dobanda fixa si rata fixa. Aproape de termenul scadent, prin 2009, am mers la banca ptr a rambursa anticipat suma de bani pe care o mai aveam de plata, dupa socotelile mele. Mi s-a spus de catre reprezentantul bancii ca am mai mult de plata, excluzand comisionul derambursare anticipata, fiindca produsul(creditul) contractat de mine disparuse de pe piata, a fost doar un an de zile si ca dobanda a fost modificata luand forma uneia variabile, care intre timp a mai crescut si…. astfel aveam mai mult de plata fata de cat ne intelesem in contract. Acum m-am imunizat contra BCR.

 39. Justina spune

  ING est cea mai nesimtita banca!!!

  Pentru ca am avut un card de debit (am apelat la sucursala lor din P-ta Romana) si in contract scria ca daca nu-l folosesc x luni mi se dezactiveaza automat. Zis si facut: cand a expirat nu am mai avut nevoie de card si, deducand ca se va dezactiva de la sine, nu am mai trecut pe la banca. M-au sunat cativa ani de zile zicandu-mi mieros sa vin ca-mi ridic card-ul caci ei l-au reinnoit (FARA CONSIMTAMANTUL MEU). Intr-o zi, neavand ce face, m-am prezentat ca ma tot agasau cu telefonul: cand colo ce sa vezi: aveam si de platit bani frumosi cica comision de intretinere. Pt ce sa platesc daca nu mai folosisem de ani de zile cardul regenerat prin „bunavointa” lor (si pe care nu l-am ridicat niciodata).
  Anyway, incepusera sa ma ameninte ca ma dau la biroul de credit, bla, bla, bla. Am raspuns si eu cu aceeasi moneda: am facut un scandal monstru, am depus si cerere scrisa si de atunci nici ca am mai auzit de ei si nici ei de mine!

  Ca sfat ce sa le dau: sa plece de unde au venit din Olanda (olandezii recunoscuti mondial pentru zgarcenia lor) si sa dea faliment.

  Oameni buni, nu va legati la cap cu ING-ul ca-s niste hoti!

 40. solomon spune

  Cea mai ciudata banca este BANCPOST. Am luat in 2006 un credit de nevoi personale de 10000 de euro, cu o rata in primele 3 luni de 380 ron, dupa cele 3 luni a ajuns la 460 de ron, iar in prezent platesc undeva la 700 ron. creditul este pe 10 ani. nu m-am interesat ce scrie in contract, dar vorba celor de mai sus, citi-ti contractul si actionatii in judecata.
  Pot concluziona ca si BANCPOST e o mare teapa. de PIRAEUS BANK am numai pareri bune. am la ei un credit de 6000 euro la care mi-a scazut rata in 3 ani cu 15 euro.

 41. ioana pacula spune

  Rocredit IFN Baia Mare,care la un credit de 20000Ron iti retin garantie de 2500 Ron si ai o rata de 1300/luna.Daca nu reusesti sa achiti ratele,te trezesti direct cu imobilul in executare.Fara sa fi garantat cu acesta.Domnul director al Sucursalei Baia Mare-Les Gherghe,te santajeaza zilnic si nu are un vocabular tocmai ortodox…Am inteles ca,au salarii la 2000-3000 Eur.Pai la asa dobanzi…….Sunt o sleahta de pocaiti care,au cunostinte si in politie,si la protectia consumatorului.Eu am platit 10000 si ceva din credit,a fost refinantat de 3 ori si am ajuns la fabuloasa suma de peste 24.000 Ron.Ce sa fac?SA-MI PUN STREANGUL DE GAT CA SA POT SCAPA DE EI?

 42. Doru spune

  BANCA ROMANEASCA DE DEPARTE!!!!!!!

 43. bcr spune

  In 2008 am luat credit cu ipoteca pt un imobil la 8,5% , era promotie 🙁 in 2010 politica BCR nu permitea lucrul pe Euribor si cum toate bancile au coborat dobanzile doar BCR mi-a crescut dobanda si implicit rata. La scurt timp dupa ce mi-au comunicat asta si i-am anuntat ca vreau sa-mi rascumapr creditul prin alta banca m-au anuntat ca au bagat si ei varianta cu Euribor si pot opta sa-mi rascumpar creditul de la ei, dar dupa aproape 2 ani din credit nu platisem decat 500E si vreo 15000E erau dobanzi, adica nesimtiti ma puneau in fata faptului , daca vreau rate mai mici sa ma refinantez tot prin ei dar sa pierd 15000euro, asa pur si simplu.
  Sunt niste camatari cu acte-n regula!Degeaba scrieti despre fel de fel de tepari persoane juridice, va spun eu ca astia sunt cei mai mari tepari. creditul e pe numele meu, nu pot sa ajung sa platesc rata personal asa ca se duce sotia si plateste, asta s-a intamplat vreo 3 rate la rand si cand ma uit pe hartiile ce i le da cand plateste, ce crezi ca vad: comision pt ca a platit rata o persoana care nu este titulara creditului?!@#$%^&*()(*&^%$#$%^&*( Nesimtitii dracu, dupa ce ca le platesc la timp, m-au pacalit prin niste chestii ascunse in contract , mai iau si comision ca le platesc banii la timp dar nu eu ci sotia??? Sunt niste nesimtiti. Am o mica firma de comert de care se ocupa sotia(e pe numele meu firma),(30000Erulaj/luna) m-am dus sa cer o linie de credit sau un imprumut pt firma s-o dezvolt, mi-au dat un teanc de hartii le-am facut…raspunsul : nu nu se poate e firma noua(5 luni de activitate dar este pe profit), nu are active valoaroase, sa ipotechez sau garantez cu ceva…etc adica mars ma de aici cu chioscurile tale!!Eu lucrez pentru o firma membra intr-un grupa foarte mare. Firma pe care lucrez este abia infiintata de o luna. Ma intalnesc cu cei de la mai multe banci pt a stabili conditiile de lucru si a vedea cu care voi lucra si derula operatiunile curente. Cei de la BCR la prima intalnire(firma inca nu are activitatea de baza, doar cheltuie/investeste, si are vechime 1,2luni)mi-au promis: linie de credit, comisioane majoritatea zero sau o,2%, garantarea pe scrisori de garantie cu costuri de doar 0,15%..etc ma rugau cu o gramada de bani. Le-am spus ba sunteti nesimtiti, am copletat sute de pagini cu ce mi-ati cerut pt o linie de credit de 20000E pe o firma cu profit, iar aici ma rugati cu sute de mii de euro(cu toate ca zero activitate). Niste nesimtiti si jumatate!

 44. marius spune

  bcr. bcr. bcr.

 45. anddor spune

  In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara de la BCR. In primul an am avut dobanda fixa si ulterior aceasta a devenit variabila, exprimata in contract ca „dobanda variabila de referinta, afisata la sediile BCR„+ 1,5pp.
  Am crezut ca se face referire la un indice de referinta al dobanzii recunoscut dar stupoare, am luat teapa, am ajuns sa fiu la mana tortionarilor bcr-isti. Nu am inteles nici pana in prezent cum se calculeaza aceasta dobanda iar bcr-isti o tin secret desi le-am solicitat in scris. Raspunsul lor a facut referire la o prevedere din conditiile generale prin care BCR are dreptul sa modifice dupa bunul plac nivelul dobanzii practicate.
  Am intrat in panica si din spirit de conservare mi-am impus sa nu-i supar ca astia vor fi in stare sa mareasca dobanda la un nivel care sa nu mai pot plati ratele si astfel sa imi pierd casa.
  Luand exemplul domnului Marian Toma de la Pitesti am inceput si eu procedura de a actiona banca in judecata.
  Pentru cei care au contractat astfel de credite ii avertizez:
  -sa nu semneze, sub nici o forma, un act aditional care va aduce modificari prevederilor contractuale care in timp ii vor impovara si mai mult(desi veti fi ademeniti cu gratuitati la asigurarea bunului cu care ati venit in garantie);
  -notificati banca in scris despre dorinta Dvs. de nu saz nu aduca modificari contractului decat daca vacestea va sunt favorabile, sintagma „dobanda variabila de referinta„ sa devina EURIBOR la care sa se adauge marja din contract deja existenta, sa vi se recalculeze ratele si sa vi se restituie sub forma de rate viitoare sumele incasate in plus de la data cand s-a trecut la dobanda variabila.
  In motivarea actiunilor pornite impotriva masurilor ilegale ale bancii folositi-va de urmatoarele:
  -Legea 190/1999
  Art. 14 – In cazul in care prin contractul de credit ipotecar s-a stabilit ca rata dobanzii sa fie variabila, se vor aplica urmatoarele reguli:
  a) variatia ratei dobanzii trebuie sa fie legata de fluctuatiile unui indice de referinta; acesta trebuie sa fie ales dintr-o serie de indici de referinta a caror lista si mod de calcul vor fi stabilite prin hotarare a Guvernului, dupa avizarea acestora de catre Banca Nationala a Romaniei.
  Precizati ANPC ca in baza acestui articol de lege, ati considerat la momentul semnarii contractului, dobanda de referinta indicele Euribor.

  Clauze abuzive OUG 99/2007
  Art. 113
  (2) Informatii de natura secretului bancar pot fi furnizate, in masura in care acestea sunt justificate de scopul pentru care sunt cerute ori furnizate in urmatoarele situatii:
  a) la solicitarea titularului de cont sau a mostenitorilor acestuia, inclusiv a reprezentantilor legali si/sau statutari, ori cu acordul expres al acestora;

  Ca titulari de cont ati cerut formula de calcul, ei au invocat secretul bancar sau nu v-au dat niciun rapuns. Sunt obligati sa va informeze.

  Art. 116
  Persoanele abilitate sa solicite si/sau sa primeasca informatii de natura secretului bancar potrivit prezentului capitol, sunt obligate sa pastreze confidentialitatea acestora si le pot utiliza numai in scopul pentru care le-au solicitat sau le-au fost furnizate, potrivit legii.
  Art. 117
  (1) Institutiile de credit pot derula tranzactii cu clientii doar pe baze contractuale, actionand intr-o maniera prudentiala si cu respectarea legislatiei specifice in domeniul protectiei consumatorului

  BCR incalca grav ambele articole. Sunt multi care au avut dobanda fixa 1 an ca sa se incadreze cu salariu, ca altfel nu luau credit, asadar BCR a incalcat prudenta bancara.

  (2) Documentele contractuale trebuie sa fie redactate astfel incat sa permita clientilor intelegerea tuturor termenilor si conditiilor contractuale, in special a prestatiilor la care acestia se obliga potrivit contractului incheiat. Institutiile de credit nu pot pretinde clientului dobanzi, penalitati, comisioane, ori alte costuri si speze bancare, daca plata acestora nu este stipulata in contract.

  Legea 193/2000 – de citit cu atentie
  Art. 1
  (1) Orice contract incheiat intre comercianti si consumatori pentru vanzarea de bunuri si prestarea de servicii va cuprinde clauze contractuale clare, fara echivoc, pentru intelegerea carora nu sunt necesare cunostinte de specialite.

  Formula de calcul a dobanzii de referinta nu apare in contract si nu poate fi verificata. Stie cineva cum se calculeaza?

  (2) in caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale acestea vor fi interpretate in favoarea consumatorului.

  In baza legii creditului voi ati crezut ca indicele variabil dobanda de referinta este Euribor, ca peste tot in lumea asta, dar banca a dat alta interpretare acestuia.

  (3) Se interzice comerciantilor stipularea de clauze abuzice in contractele incheiate cu consumatorii

  2.10a din conditii generale, a fost invocat ca abuziv in cazul de la Pitesti, si s-a luat ca referinta 2.10b.

  Art. 4
  (1) O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.

  Asadar, dupa 1 an va sarit dobanda cu 40% – 50%. Banca stia de la inceput ca aici se ajunge. Unii nu ati mai putut plati, alti ati dus-o rau de tot. V-au dezechilibrat financiar.

  Capitolul III din legea 193.

  Art. 8. Controlul respectarii dispozitiilor prezentei legi se face de reprezentantii imputerniciti ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului, precum si de specialisti autorizati ai altor organe ale administratiei publice, potrivit competentelor

  Ceea ce trebuie facut dupa ce BCR nu da raspuns la formula de calcul, si la obligarea de a face dobanda variabila Euribor este petitie la ANPC bazata pe lege. ANPC constata intr-un proces verbal pe care il transmite Judecatoriei.

  Art. 13
  (1) Instanta, in cazul in care constata existenta clauzelor abuzive din contract, aplica sanctiunea contraventionala conform art. 15 si dispune, sub sanctiunea daunelor, modificarea clauzelor contractuale, in masura in care contractul ramane in fiinta, sau desfiintarea acelui contract, cu daune interese, dupa caz.

  Art. 14
  Consumatorii prejudiciati prin contracte incheiate cu incalcarea prevederilor prezentei legi au dreptul de a se adresa organelor judecatoresti in conformitate cu prevederile Codului civil si ale Codului de procedura civila.

  Deci, ANPC constata incalcarea Legii, Banca nu da inapoi, voi sunteti prejudicitati. Ajungem la celebrul caz Pitesti cu Art. 983 din Codul Civil. Daca vreti banii inapoi si modificarea formulei dobanzii doar in instanta realizati acest lucru.

  Anexa Legea 193
  (1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
  b) obliga consumatorul sa se supuna unor conditii contractuale despre care nu a avut posibilitatea reala sa ia cunostinta la data semnarii.

  Faptul ca ei aveau propria dobanda 8.9%, si nu este mentionata in contract, ca au propria formula de calcul pentru ea, care nu apare in contract, ca v-au dat un grafic de rambursare pe primul an pentru a va induce in eroare, este clauza abuziva formula din contract.

  Legea despre Practici comerciale inselatoare
  Art. 5 – Practicile comerciale inselatoare pot fi actiuni inselatoare sau omisiuni inselatoare
  Art. 6 – O practica comerciala inselatoare este considerata ca fiind actiune inselatoare daca aceasta contine informatii false sau, in orice situatie, inclusiv in prezentare generala, induce in eroare sau este susceptibila sa induca in eroare consumatorul mediu, astfel incat, in ambele ipoteze, fie il determana pe consumator sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o, chiar daca informatiile sunt, in fapt, corecte in raport cu unul sau mai multe din urmatoarele elemente:

  Daca va spuneau ca dobanda variabila este 8.9%, ca nu stiu cum o calculeaza, ca astfel veti avea o rata nu de 300 Euro ci de 500 Euro, mai semnati contractul? Voila, publicitate inselatoare.

  OG 21/1992
  Art. 23. Obligatia de a informa pe consumator potrivit Art. 19, 20, 21, 22 nu poate fi inlaturata prin invocarea secretului bancar sau profesional.

  Tema de studiu

  Legea 193/2000 – privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori

  Legea 190/1999 – privind creditul ipotecar pentru investitii imobiliare
  Legea 34/2006 – modificarea la legea 190/1999
  OU201/2002 – modificare la legea 190/1999

  Legea 58/1998 – Legea bancara

  O 21/1992 – privind protectia consumatorilor
  Legea 363/2007 – modificare la O21/1992
  OUG 174/2008 – modificare la O21/1992

  OU99/2006 – privind institutiile de credit si adecvarea capitalului

  Pasi de urmat:

  – Solicitare banca pentru a afla formula de calcul – simplu de redactat, cu cuvinte din legile de mai sus – „usor de inteles fara cunostinte de specialitate”

  – Solicitare banca pentru a inlocui dobanda de referinta cu indicele euribor

  – Sesizare ANPC pe legile mentionate mai sus. Ca ati vrut sa fiti informat, ca ati fost indus in eroare la semnarea contractului, ca v-au destabilizat financiar, ca nu ati primit formula de calcul desi ati solicitat-o prin sesizare, ca voi stiati ca era Euribor – acceptat peste tot in lume ca stiati din lege, ca aparea la 2.10b in conditii generale. Ca 2.10a este o clauza abuziva, formula de calcul este interpretabila, iar banca a interpretat- o in favoarea ei.

  – Cu procesul verbal se merge in instanta. Luati legatura cu un avocat care sa invoce Art. 983 din Codul Civil.

 46. I NINA spune

  Buna ziua ,
  Bcr este cea mai nesimtita banca ,am lucrat si cu brd si cu Raiffeisen dar nu am avut probleme ,asa cum am acum cu bcr
  Am luat un credit ipotecar 63000 euro in octombrie 2008 cu dobanda 6,2 rata 460 euro ,in martie 2010 au crescut dobanda la 10,1 asa ca am rata 614 euro ,adica platesc 160 euro in plus in fiecare luna .
  Daca cautati pe internet pe conso la vocea clientului veti descoperii cate persoane au fost inselate in acest fel de bcr .
  Evitati sa lucrati cu aceasta banca si evitati sa luati credite promotionale cu dobanda fixa un an de la oricare alta banca .
  Cititi de mai multe ori contractul ,eventual consultati un specialist.

 47. Dan spune

  BCR – cei mai mari tepuitori. Am luat un credit de nevoi personale in lei la care dobanda urma sa se reclaculeze semestrial. Au avut grija sa imi creasca rata acum un an si de atunci m-au lasat cu o dobanda de 18.5% si nici ca mai au de gand sa imi recalculeze dobanda.
  Daca ar fi sa fac un nou credit, dobanda ar fi de 10.5% dar, nu va lasati inselati – vor avea ei grija sa va insele dupa aceea.
  Cat de curand imi voi refinanta creditul la o alta banca si uite asa mai pierd un client.
  Acum platesc 1150 RON iar prin refinantare voi plati undeva intre 750 – 850 RON

  RUSINE BCR!

 48. Bogdan spune

  BCR BCR!!!
  Neseriosi atat pe persoane juridice cat si pe persoane fizice. Si mai sunt si prost pregatiti.

 49. coraly spune

  banc post;am facut un credit de nevoi personale si i-au spus sotului ca ar fii cu rate fixe,daaaaaaaaaar dupa 3 luni s-a scimbat in variabila;[asa au pacalit pe multi];dupa trei luni s-a dublat rata;functionarii nu spun totul de la bun inceput;mai ales cind gasesc oameni creduli……de fapt pana la urma au descoperit si au fost dati la stiri dar tot degeaba ….totul pleaca de sus!!!!

 50. Pascu Aurelia spune

  Buna ziua,

  Da frumoase tepe…dar sa va spun ce am patit si eu…

  in 2006 am facut un credit de nevoi personale la Piraeus Bank,am platit normal,pana cand am ramas fara servici,am anuntat,mi s-a spus ca nu e nicio problema bine ca am anuntat,nu am platit 3 luni,dupa care am reluat platile….evident mergand luna de luna cu restanta,intr-un final in anul 2008 am achitat tot creditul. La un an dupa ce am inchis creditul,m-am trezit data in judecata pentru 120 lei comisionul de administrare al contului,ca boii nu mi-au spus ca trebuie sa inchid si contul,acum am de plata 400 lei cu tot cu judecata cu avocati etc….in conditiile in care pana la proces….am tras de avocati sa-mi spuna unde sa platesc sa nu ajungem la proces…..am dovezi !! E-mailuri …viva Romanica de kaka….acum sunt la biroul de credite patata….

 51. vasile spune

  OTP bank – am credit cu dobanda variabila in CHF. Binenteles ca inainte sa ridic banii din banca dobanda a crescut de la 5.7 la 6.99 % deci la o luna de la semnarea contractului, iar acum dupa ce Libor a scazut de la aprox 3.8% la 0.6% dobanda mea a ramas neschimbata. Binenteles ca la ghiseu mi s-a pus ca e „politica interna” si sa ma bucur ca nu a crescut mai mult. …asa ca ma bucur….

 52. felix iorgu spune

  am citit comentariile si nu ma pot abtine sa sustin si eu ca BCR si BCR Leasing sunt cele mai proaste institutii financiare. nu raspund la telefoane, vorbesc arogant, nu stiu nimic…
  un om lucid de la BCR din management (daca mai exista vreunul – ma indoiesc!) citind posturile acestea ar trebui sa faca instantaneu ceva… oricum sper ca asta a fost perioada lor de haiducie si ca vor plati si ei urmatoarele decenii nesimtirea din anii acestia! eu personal spun la toata lumea cat de nesimtiti sunt cei de la BCR Leasing si le recomand sa-i ocoleasca!

 53. Oglinda Bubulinei spune

  Multumesc Redactiei Financiarul pentru premiul acordat! Pentru a nu lasa loc de interpretari trebuie sa precizez ca strada unde se afla BCR este Popa Lazar nu Popa Sapca cum eronat am consemnat in comentariul meu.
  Pentru a intari convingerile asupra BCR-ului imi permit sa postez, ca supliment la comentariul pentru care am fost deja declarat premiant, o intamplare care mi-a parvenit pe internet si asupra carei autenticitati nu ma pot exprima dar, din cat ii cunosc, nu m-as mira sa nu fie adevarata.

  „Daca nu ati cunoscut ce inseamna cinism, atunci cititi cele de mai jos:

  Sunt „oameni”care traiesc bine de pe urma mortilor…

  O doamna in varsta a murit in ianuarie, dar BCR a continuat sa o taxeze pentru lunile februarie si martie cu taxele de administrare pentru cardul sau de credit, la care a adaugat taxe de intarziere si alte comisioane lunare. Balanta contului a ajuns astfel de la 0 la aproape 60 lei. Nepotul raposatei suna la banca sa rezolve problema:
  Nepotul: V-am sunat sa va spun ca bunica mea a murit in ianuarie.
  BCR: Contul nu a fost inchis, iar taxele de intarziere si comisioane se aplica in continuare.
  Nepotul: Poate ar trebui sa trimeti contul catre recuperare.
  BCR : Deja am facut acest lucru, de vreme ce au trecut doua luni.
  Nepotul: Ce vor face cei de acolo cand vor afla ca este moarta?
  BCR: Vor raporta contul diviziei fraude sau catre biroul de credit, sau poate ambele lucruri.
  Nepotul: Credeti ca Dumnezeu se va supara pe bunica ?
  BCR : Pardon?!!!
  Nepotul: Ati inteles ce v-am spus eu, partea cu faptul ca a murit?
  BCR : Domnule, trebuie sa vorbiti cu supervizorul meu.
  Supervizorul preia discutia cu clientul
  Nepotul : V-am sunat sa va spun ca a murit in ianuarie.
  BCR : Contul nu a fost inchis si taxele de intarziere si comisioane se aplica in continuare.
  Nepotul: Vrei sa spuneti ca veti recupera banii din proprietatile ei?
  BCR: Sunteti avocatul ei?
  Nepotul : Nu, nepotul.
  Ii da datele de contact ale avocatului.
  BCR: Puteti sa ne trimiteti un fax cu certificatul ei de deces?
  Nepotul : Da..
  Dupa ce ii trimite faxul:
  BCR : Sistemul nostru nu este setat pentru aceasta situatie, moartea. Nu stiu cu ce pot sa va ajut mai mult.
  Nepotul : Daca reusiti sa rezolvati situatia ar fi perfect. Daca nu, puteti continua sa o taxati. Nu cred ca o mai deranjeaza.
  BCR : Taxele de intarziere si comisioane vor continua sa se aplice.
  Nepotul: Vreti noua ei adresa la care sa trimiteti facturile?
  BCR Ne-ar ajuta.
  Nepotul : Cimitirul Sf. Vineri, Alea 29, lotul nr. 69.
  BCR: codul postal va rog!”

 54. ProTurism spune

  „Teapa” la care am asistat – o ruda apropiata a contractat un credit de nevoi personale – isi gaseste sursa in cadrul colectivului extrem de agreabil de la banca „ABN Amro”, preluata intre timp de RBS (Royal Bank of Scotland). Ofiterii de credite, care sunt niste agenti de vanzari extrem de buni, bateau din usa-n usa acum cativa ani si iti prezentau oferta de credite, iar in cele din urma te invitau la banca pentru o discutie mai avansata. Mi-am aruncat si eu o privire pe contractul de credit, de curiozitate si am observat urmatoarele : Imprumutul acordat, relativ mic, insa perioada de rambursare, imensa (10 ani !!!). Rata de dobanda atingea cote alarmante si mecanismul era variabil, pentru ca banca sa se joace cu finantele tale cum doreste.Mai mult, rambursarea anticipata nu era permisa, in total, banca incasand cam jumatate din imprumut (luai 2000 euro, plateai 4000).
  Eu recomand tuturor sa isi revizuiasca dorintele si sa puna in balanta consecintele acestei decizii, si anume apelarea la un imprumut bancar. Ganditi-va ca va puteti achizitiona bunurile de consum printr-un proces eficient de economisire : daca lunar, puneti % din venit deoparte, este ca si cum ai plati rata la banca, insa iti pastrezi o suma frumusica in buzunar (aferenta comisioanelor si dobanzilor). Este necesar un aragaz in 2 zile? Pot sa mi-l achizitionez intr-un an, si nu am nici o grija, nu stau lunar cu cutitul la os si imi strang cureaua pentru ca..nu am de unde..am rata la banca. Chestia asta se observa si in plan psihologic, nu este vorba numai de bani..Rezisti la gandul ca ai de platit 10 ani, lunar, 100 de euro?
  Daca intr-adevar este necesar, iar banii se duc intr-o investitie (iar aici nu vorbim de masina de spalat vase), creditul este mai mult decat binevenit, deoarece te imprumuti,ok, insa cu banii respectivi generezi un venit, te dezvolti si autosustii pe viitor..
  Cand contractati un credit intrebati de toate comisioanele (de administrare cont, de acordare),de nivelul de dobanda la care se acorda creditul, iar aici ma refer la DAE (Dobanda Anuala Efectiva!!!), adica procentul propriu-zis pe care il platiti anual (dobanda la credit+ alte comisioane); moneda in care se acorda creditul nu este neaparat importanta (normal, ar fi mai avantajos sa iei un credit in moneda nationala pentru a nu suporta diferentele negative de curs, cauzate de deprecierea monedei autohtone, insa creditele in moneda nationala au rate de dobanda mai mari, comparativ cu cele in moneda straina, deci ce iei pe mere, dai pe pere); important este insa, sa iei un credit la o rata de dobanda fixa (iti planifici cat de cat bugetul si nu suferi daca banca decide majorarea ratei de dobanda). P.S. De evitat monedele „exotice” gen yen sau franc elvetian, care au fluctuatii mari de curs.
  Cand efectuati o „vizita” la sucursala, cereti un grafic de rambursare pentru creditul dorit (da, este posibil, este dreptul oricarui client)…luati-l acasa si cititi-l, revizuiti-l, observati ce platiti si cat platiti, faceti un calcul mic si vedeti cat dati in plus fata de suma imprumutata. Merita?
  Nu in ultimul rand, contactati mai multe banci, traim intr-o economie de piata, si slava domnului, in acest domeniu, avem de unde alege! Notorietatea nu asigura neaparat o oferta avantajoasa (vezi BCR si lista lunga de reclamatii), iar buna dispozitie si zambetul afisat pe fata nu te scutesc de ratele lunare…Nu va lasati pacaliti si de corporatiile care va aproba dosarul de credit foarte usor si nu solicita prea multe detalii,conditii, se ascund niste comisioane grase in spate;)
  Bafta multa si sa aveti o viata cat mai frumoasa…

 55. nick spune

  BCR cea mai nesimtita
  2006- credit ptr nevoi personale 18% dobanda .2% penalizare ptr avans si 30MIL LEI VECHI ASIGURARE DE VIATA???-prin BCR asigurari -infiintata la repezeala atunci in 2006
  M-am apucat sa dau in avans vreo trei rate ,si am ajuns la un an avans
  Toate bune si frumoase pana cand am cerut banii din asigurare pe care am dat-o in avans
  NU MAI EXISTA POLITA DE ASIGURARE (nu este in dosar, nu este la BCR asigurari la PLOIESTI-creditul luat de la BCR BREAZA) Ducandu-ma la Ploiesti pe banii mei ,cei de acolo imi spun ca polita ar fii la GIURGIU la arhiva ?????
  In concluzie nu cred ca mai pot recupera banii de la ei; deci sunt un bun platitor ,de dat inapoi e f greu pentru —-intr-o tara civilizata ptr asa ceva -se desfiinta banca,nu e posibil asa ceva ,DAR AICI TOTUL E POSIBIL

 56. ileana spune

  EUROLINE este cea mai spagara banca posibila de la o rata de 53 ron am ajuns sa platesc 150 ron(credit cu buletinul).Atunci cand te suna iti vorbesc de parca iti sunt stapani. RUSINE SA LE FIE.NOI AM AJUTAT BANCILE NU ELE PE NOI

 57. Adrian Eftimie spune

  BCR!!!!
  Am avut un cont un cont curent(cu card) si un depozit, prin anul 2006. Am vrut sa lichidez depozitul pentru ca aveam nevoie urgenta de banii respectivi si am ales varianta virarii in contul de card deoarece la casierie era o coada imensa. La bancomat, surpriza….’fonduri insuficiente’. Am revenit la banca si am intrebat si mi-au zis ca intra in 48 de ore. Asa ca adio bani pe moment… In fine, acum urmeaza partea interesanta pentru ca la scurt timp dupa aceea am mers sa inchid si contul respectiv, am facut cerere si totul ok. Pana anul trecut cand intamplator am aflat ca acel cont n-a fost inchis si a generat comisioane de administrare pana atunci. Intreband despre el mi s-a zis ca a fost reinnoit si cardul, in orasul Roman, eu fiind bucurestean si n-am fost niciodata in Roman. Am fost la sucursala care mi l-a facut, Th. Pallady si mi s-a zis ca mi s-a inchis contul dar nu si cardul, sau invers, desi stiu ca am predat cardul, ba mai mult imi aduc aminte foarte exact ca am fost la alta banca unde mai aveam cont ca sa cer IBAN-ul contului de acolo, unde urma sa se vireze ce mai ramasese in contul de la BCR. In fine, pana la urma am platit comisioanele de administrare, de cateva zeci de lei si am cerut o hartie ca este lichidat contul iar ei mi-au scris cu pixul pe chitanta de la casierie ‘lichidat’ si au stampilat. Nu m-ar mira sa am in continuare surprize. Oricum de atunci n-am mai pus piciorul in vreo unitate BCR, nici macar pt schimb valutar, si sper sa nici n-o mai fac.
  Sa mai spun ca mama a fost raportata la biroul de credit pt vreo 12 lei, comision de administrare al unui card de care uitase, fara vreo notificare, desi aveau adresa, nr de telefon, tot de agentia Pallady?
  Sa mai spun ca acum vreo 3 ani am fost la agentia BCR de la Mircea Voda sa cer niste informatii despre comisioane de plati externe si am fost plimbat pe la vreo 8 ghisee? Cea mai tare faza atunci a fost ca am ajuns la un ghiseu si intreb ce ma interesa si mi se zice, nu aici, la ghiseul X iar cand ajung acolo a venit aceeasi angajata? Atunci am vazut de fapt cum se procedeaza la BCR, cand la ghiseul alaturat o alta angajata primea de la un client un ‘pachetel’.
  Ar mai fi si intamplarea de acum vreo 2 ani de la agentia de la parterul magazinului Unirea, unde am ajuns pt un schimb valutar la orele 18.25, dar usa era incuiata, desi agentia avea program pana la 18.30. Iar la interval de cateva saptamani am ajuns iar acolo, in acelasi scop, dar la orele 18.05. Stand la coada am vazut ca pe la si 18.15 paznicul se duce si incuie usa. L-am intrebat de ce o incuie din mom ce programul e pana la si 30 si mi-a intors spatele, iar cand sa plec mi-a zis ca la 18.30 tb sa iasa ultimul client…..

  Oricum, cert e ca voluntar nu mai intru in nicio agentie BCR.

 58. silviu m spune

  BCR PLOIESTI ROMANIAva multumesc ca imi acordati ocazia sa-mi manifest NEMULTUMIREA-INDIGNAREA fata de aceasta banca de CAMATARI sprijiniti de statul roman,stfel:-de aprox 5 ani am luat uncredit de nevoi personale cu dob variabila,de la 10%a ajuns la 18,2%,cu DAE aprox26%,+2pp cu revizuirea dob semestrial,in fiecare an,la 1 oct respectiv31 mart anul urmator.Dobanda var afost numai in sus,in crestere,fara sa anunte tel,in scris,posta etc.LA ART2.10b,creditele cu dob var stabilite in functie de un indice de referinta LIBOR/EURIBOR,nivelul dob se poate modifica in functie de evol acestuia.FALS,in afara de alte comisioane interzise de ORD 50,LA GHISEU ACHITI COMISIOANE PRI SIMPLU FAPT CA PLATESTI RATA LUNARA DE APROX 2,5 LEI+TAXA CONT LEI LA VEDERE………Domnii de la OPC,GARDA FIN.,POLITIA EC.,SRI,SESIZATI-VA.MI-E RUSINE CA TRAIESC IN ROMANICA,asa ca evitati BANCILE-HOTI,BCR[Banca Camatarilor Romani],MAI ALES BCR PLOIESTI STR VALENI…………

 59. Andrei spune

  Cea mai mare teapa nu mi-a dat-o nici o banca. Le-am dat-o eu. 🙂 Nu am facut nicodata un imprumut la nici o banca. Nici eu, nici parintii mei. O singura data la BCR mi-a propus o tinerica de vreo 25 de ani (de la moartea sotului) sa fac un credit iar raspunsul a fost un nu plin de sictir, urmat de inchiderea contului si a cardului. De ce? Comision 7 lei pe luna ?! Da’ ce, imi improspateaza cardul cu parfumuri fine la fiecare „bagare” in bancomat? 🙂
  Acum am un cont deschis la Intesa SanPaolo Bnk si sunt multumit 🙂

 60. carmen spune

  OTPBANK siPROCREDIT care daca iei un credit si nu citesti bine te trezesti ca pt un credit de cateva mii de euro garantezi cu bunurile mobile si imobile.Ei zic ca nu trebuie garantie doar adeverinta de salar.
  Cred ca toate bancile practica acest sistem.

 61. Dan T spune

  TIRIAC LEASING mi-au pus penalitati de intarziere de 0.5% pe zi, adica 180% pe an dobanda. Cum am intarziat putin la plata mi-au trimis recuperatori tigani care mi-au amenintat familia cu sechestru

 62. LauRentiu spune

  BCR – fara alte comentarii

 63. Simona D spune

  BCR!!!! Am intarziat cu o luna plata ratelor, si am primit din partea lor o hartrie prin care ma anuntau ca banca a reziliat contractul. Fara o alta notoficare in scris in prealabil sau un telefon care sa ma intrebe daca sau de ce nu am platit, desi in contract era stipulat.

  Acum platesc la EOS, m-am inteles cu ei dupa un an de tipete si urlete. Si bineineteles ca voi plati si 4,5 % -dobanda pentru plata anticipata a creditului.

  Niste nenoriciti cei de la BCR.

 64. admin spune

  Câştigătorul săptămânii 26 iulie – 1 august este cititorul/cititoarea care a postat comentariul pe data de 28 Iulie 2010 (la ora 22:00), folosind nickname-ul „ProTurism”.

  Pentru a intra în posesia premiului, rugăm câştigătorul/câştigătoarea să transmită pe adresa redactiei revistei Financiarul (redactie@financiarul.ro) un e-mail care să conţină:

  – o copie/scan după cartea de identitate;

  – adresa poştală completă;

  – numele colecţiei de DVD-uri Discovery pe care o doreşte ca premiu (din cele 4 prezentate mai sus).

  CONCURSUL continuă!

 65. Claudiu spune

  Grup Anti BCR – Alaturati-va grupului . Impreuna putem invinge :

  http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010/

 66. cosmin spune

  Sutan-mie BCR castiga concursu.
  Au un logaritm special de calcul al dobanzaii, care se pare ca este invers proportional cu Euriborul.
  Sfaturi: – BCR- NUUUU
  – vindeti ce mai aveti, daca mai aveti si taiati-o din Romania Tara tuturor Posibilitatilor

 67. michai luminitza spune

  1. Fugi de BCR!
  2. Fugi de credit!!!
  3. Fugi de Romania!!!
  SAU:
  Daca nu poti fugi de Romania, fugi de credit; daca nu poti fugi de credit, fugi de BCR!
  Asta inseamna: eliminarea riscului la sursa, minimizarea riscului sau maximizarea mijloacelor de protectie!
  E inutil sa enumar de ce: clauze abuzive, formule inselatoare, comisioane fara definitie, dobanzi astronomice… Toate cu pistolul la tampla!
  Inca o data: B C R ! ! !
  :(((

 68. radu spune

  probleme cu brd

  problema 1
  firma unde lucram mi-a deschis cont la brd, pentur salariu.
  mi-am schimbat numele.
  departamentul juridic al brd a cerut documente in acest sens.
  am dus singurul document care mi s-a emis pt asta.
  angajata de la ghiseu a facut copie si l-a pasat la juridic.
  juridicul a zis ca documentul nu e bun.
  de ce?
  pt ca nu e in original.
  pai nu eu am hotarat sa fac copie, angajata brd a facut copie.
  n-are a face, oricum nu e bun.
  de ce?
  de aia.
  adica juristii brd nu accepta o hartie oficiala a ministeurlui de interne?
  da.
  de ce?
  de aia.

  problema 2
  am scos bani de pe card.
  am rambursat cu intarziere.
  au facut spume si m-au amenintat in toate fleurile.
  am rambursat mai mult decat trebuia ca sa fiu sigur ca e totul ok.
  am lichdat contul.
  urma sa ma cheme sa-mi dea surplusul pe care-l usesem pe card.
  nu m-a mai sunat nimeni niciodata.

  probelma 3
  sunt firma
  am o de platit o factura
  eu nu am cont la brd (asta mai lipsea)
  furnizorul meu are cont la brd
  ma duc la ghiseu sa platesc
  sunt taxat suplimentar cu comisionul de tranzactie
  de ce nu luati comision de la furnizorul meu?
  ca el are cont la voi
  luati banii de comision din valoare incasata a facturii
  nu, se ia de la depunator
  ok, si daca depunatorul e firma?
  cum justifica banii de comision?
  ca voi nu dati chitanta pt asta
  nu stim
  da sa furati stiti?

 69. Daniel Borgula spune

  Sunt plecat in Spania de peste 5 ani, iar la plecare am lasat in contul meu de la BancPost peste 4.300.000 lei (moneda veche). La prima mea intoarcere in Romania, mai concred in decembrie 2008 am fost sa-mi ridic banii, cu speranta ca voi avea mai multi, deoarece in 3 ani si jumatate se va adauga si ceva dobanda la ei. Surpriza a fost mare. In primul an de la plecarea mea am primit din parte bancii o mica dobanda lunara. Insa dupa un an de inactivitate a contului, acea dobanda a disparut, iar super banca BancPost a inventat un comision pe nume „Comision pentru administrarea unui cont fara activitate” care este in valoare de peste 8 euro/luna. Au incasat acest comision pana a ajuns contul la valoare zero, iar dupa o alta luna au inchis contul. Am cerut extrasul contului meu, de la data dinaintea plecarii mele pana la inchiderea contului. Mi s-a „dat voie” sa depun o sesizare la banca, insa au trecut 20 de luni si nu am primit niciun raspuns.

 70. Padureanu Vasile spune

  In anul 2008 am cerut la BCR un credit de nevoi personale. Pentru ca aveam posibilitatea sa-l returnez intr-un timp mai scurt, am solicitat sa-l rambursez in max. 2 ani. Mi-au fost recunoscute doar veniturile din salariu desi am prezentat contractele de inchiriere ale imobilelor ce le am inchiriate. De la 8 ani, dupa lungi negocieri am reusit sa scad termenul de rambursare la 4 ani. La inceput m-am bucurat pentru reusita, asta pana cand am ajuns acasa si am citit cu atentie stufosul contract ce trebuia semnat imediat. Degeaba am cerut timp, mi s-a spus cu un zambet malitios ca acel contract contine termenii care deja au fost negociati si ar fi o pierdere de timp. Am inghitit in sec, mi-am zis :”am luat-o, am luat-o… asta e !” Surpriza mare a venit in momentul cand sa platesc ratele scadente. Pentru ca ziua de plata a salariului este cu mult inainte de data scadenta, aveam obiceiul sa platesc inainte cu cateva zile. La catva timp, studiind chitantele, am observat ca de fiecare data mi se lua un comision de 1 leu. Am cerut explicatii pentru ca acel comision nu era prins in contract. Mi s-a spus ca este un comision care se percepe celor care nu platesc la data scadenta. Ulterior, am avut grija sa platesc la acea data. Insa, uneori data cade in wekend. Pentru ca data era sambata, am mers vineri sa platesc rata cu banii numarati la mare fix pentru a nu avea de unde sa-mi ia comision. Am si avertizat-o pe casiera. Mi-a zambit si mi-a spus ca este in regula. I-am multumit, am plecat relaxat ca se mai intampla si cum vreau eu. Acasa, cand randuiam chitanta langa celelalte in dosar, surpriza: Chitanta continea celebrul comision de un leu scazut din cuantumul ratei de rambursat. Multumesc BCR, esti tare !

 71. Vieru Liliana spune

  BCR ….STIU EI DE CE :))

 72. Marian Craciun spune

  Cea mai nesimtita banca pt mine este mult citata in zilele de azi Credit Europe Bank. Acum vreo 3-4 ani,aveam un credit la Flanco pe care il plateam la ei. Din cauza unor impozite neplatite la timp la un PFA inactiv (?!),Finantele Publice imi blocheaza toate conturile din toate bancile (in afar de contul de salariu asociat cardului de salariu – ?! sic!). Eu nu stiam nimic si continuam sa ma duc lunar sa-mi depun la banca rata lunara de 60 ron. Dupa vreo 5-6 luni,imi spune un functionar al „renumitei” banci ca de fapt sumele depuse se duc in contul Finantelor si nu in cel al bancii,adica sunt restant la plata creditului aferent! Drept urmare,banca Credit Europe Bank ma obliga sa achit INTEGRAL creditul restant si ma introduce in baza de date a datornicilor. Am facut nenumarate plangeri la conducerea bancii – degeaba. De-abia acum , dupa atatia ani in care nu am putut sa fac nici un imprumut,desi aveam nevoie disperata,primesc de la banca un telefon si un consultant al lor ma anunta ca pot sa aplic pentru un card de credit la ei! Culmea nesimtirii! Nici nu am incercat macar sa dau curs „invitatiei”,nu vreau sa mai aud de ei cate zile voi mai avea!

 73. maria spune

  bancpost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 74. Lucian spune

  BCR!
  Am credit cu dobanda variabila din anul 2005. Desi EURIBOR a scazut de la 5.5% la sub 1% mie mereu mi-a crescut rata – fara macar vreun act aditional, nu am nimic semnat si agreat cu ei.
  Oricat s-ar deprecia si ieftini valuta EURO si EURIBORUL desi avem credit variabil niciodata nu va scade – ei mereu vor aplica formule in dezavantajul tau.
  Ma intreb oare de ce mai exista credit cu dob. variabila si nu il transforma in fix???

 75. daniel spune

  BCR -a tot crescut dobanda, iar pe mine nu m-au anuntat

 76. miha spune

  TOATE sunt tepuitoare. Au invatat una de la cealalta cum sa ne ucida de tot. VREAU sa gasesc un grup care da in judecata BCR, BancPost, CEC, BRD. Ma afiliez la toate am dosare la toate bancile la mine in familie. Toti am patit-o.

 77. EMIL spune

  Bancile cistiga la plati externe si dintr-un simplu mail.
  de exemplu Banca Translilvania comisioneaza orice plata externa (chiar si 5 $) cu suma fixa de 30$, in cazul in care gresesti si o simla virgula (pe care aplicatia de banking nu ti-o permite ) esti bun de plata pt indreptare adica 30 euro !!!
  In Europa orice plata externa nu depaseste 10$ , dar la noi in Romania totul este permis.
  pina cind vom mai suporta acesti Hoti sa ne fure pe fata , pina cind vom mai suporta jigodiile de politicieni si BNR-ul care ii sprijina sa ne fure cu acte in regula ???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata