Concurs naţional de fotografie – selfie pe tema „Apropie-te de Brâncuşi!”, din 19 februarie

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Gorj lansează, începând de vineri, 19 februarie, concursul naţional de fotografie – selfie pe tema „Apropie-te de Brâncuşi!”, prin care şi-a propus evidenţierea operei şi personalităţii sculptorului Constantin Brâncuşi, se menţionează într-un comunicat de presă remis marţi.

Potrivit sursei citate, pentru a participa la concurs, cei interesaţi trebuie să încarce pe contul personal de Facebook şi pe pagina concursului, creată special pe aceeaşi reţea, o fotografie de tip „selfie” în care să apară elemente referitoare la creaţia marelui artist plastic, însoţită de textul „apropie.tedebrancusi”.

Concursul are loc din 19 februarie, când se împlinesc 140 de ani de la naşterea sculptorului, până la data de 9 martie.

Toate fotografiile participanţilor vor fi afişate, pe lângă pagina de Facebook, şi pe pagina dedicată concursului din site-ul www.bibliotell.ro, iar câştigătorul va fi desemnat de către organizatori în funcţie de creativitatea fotografiilor încărcate.

„Ziua de 19 februarie, zi de naştere a lui Constantin Brâncuşi, a fost declarată ca sărbătoare naţională, iar Consiliul Judeţean Gorj a hotărât ca anul 2016 să poarte numele ‘Anul Brâncuşi’. Având în vedere specificul instituţiei, concursul organizat de Biblioteca Judeţeană îşi doreşte reliefarea valenţelor culturale ale operelor sculpturale brâncuşiene şi importanţa lor ca monumente artistice contemporane, dar şi ca valori definitorii pentru spaţiul gorjenesc şi pentru arta plastică modernă internaţională. Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Gorj va atribui patru premii, după cum o să hotărască juriul”, se arată în comunicatul de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata