Congresul PLR are loc vineri şi sâmbătă la Parlament

Membrii Partidului Liberal Reformator (PRL) se reunesc vineri și sâmbătă la Palatul Parlamentului în primul congres, pentru a-și alege conducerea.

Prima zi a congresului PRL va fi dedicată dezbaterilor cu privire la rezoluții care vor fi prezentate în cadrul evenimentului iar sâmbătă vor avea loc alegeri pentru funcția de președinte al PLR și pentru alte posturi din conducere.

PLR reprezintă un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale, inițiat de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și Partidul Național al Mediului.

PLR a fost lansat pe 3 iulie, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, declarând cu această ocazie că „liberalismul din România merge mai departe” și criticând ultimele acțiuni politice ale PNL.

Tăriceanu a anunțat pe 24 iulie organizarea congresului în zilele de 1 și 2 august.

„Alături de ceilalți colegi cu convingeri liberale din România și care se opun acaparării PNL de către Băsescu și oamenii săi, vom organiza în data de 1-2 august Congresul Partidului Liberal Reformator, partid în care ne punem mari speranțe că va fi adevăratul reprezentant al dreptei politicii românești, bazat pe programe, convingeri politice și mai ales încredere și unitate. Noi am înțeles cu o „clipă” mai devreme decât alți colegi din vechiul PNL că avem datoria să salvăm liberalismul românesc de la dispariție”, declara Tăriceanu.

El a arătat că se angajează în acest proiect candidând la viitoarele alegeri prezidențiale.

Conducerea interimară a PLR este asigurată până la congres de fostul deputat liberal Grațiela Gavrilescu, în calitate de președinte, și de membri ai biroului de conducere — Nicolae Alexandri, Elena Anuțoiu, Florică Calotă, Daniel Chițoiu, Ion Cupa, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieșiu, Nicu Marcu, Marius Nicolae Mateescu, Ovidiu Mihuț, Viorel Palașcă, Gabriela Păun, Radu Stroe, Mihai Stănișoară, Mihai Tararache, Mirel Taloș, Sorin Teju și Ioan Uțiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata