CONPIROM: Salariul minim nu poate depăşi 650 de lei

Salariul minim nu poate depasi 650 de lei fara a declansa o criza in lant in economia româneasca, sustine Ioan Cezar Corâci, presedinte al UGIR-1903. CONPIROM si UGIR-1903 considera justificata doleanta sindicatelor de a creste salariul minim pe economie, dar atrag atentia asupra limitelor actuale ale economiei românesti.

“Salariul lunar minim nu poate depasi suma de 650 de lei fara a declansa o criza in lant in economia româneasca. Chiar si aceasta crestere este riscanta in conditiile actuale si are nevoie, pentru a fi sustinuta, de o relansare a economiei românesti”, afirma Vasile Turcu, presedinte CONPIROM.
Cele doua confederatii patronale solicita sindicatelor moderatie la negocieri si intelegerea faptului ca a forta mâna autoritatilor prin actiuni de protest nu poate aduce nimic bun economiei reale.

Obtinerea de cresteri artificiale a salariului minim, fara acoperire in dezvoltarea economica, precizeaza patronatele, nu va aduce niciun beneficiu real angajatilor, ci doar o suma mai mare de bani care insa, din cauza inflatiei provocate de cresterea artificiala a veniturilor, ar insemna mai putin in termenii puterii reale de cumparare.

Citește și
1 Comentariu
  1. Gogu spune

    E bine ca la bugetari creste salariul in functie de coeficienti (raportati la salariul minim), iar la privati suntem condamnati sa muncim mereu pe salariul minim. Lucram mai mult de 8 ore/zi, inclusiv sambete si duminici si tot la salariul minim ramanem.
    Dar avem planuri concrete, vom parasi aceasta tara blestemata si veti ramane cu totii salariati la STAT.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata