Consiliul Concurenţei analizează preluarea firmelor H&E Reinert, H. Kemper şi PFC Pro Food

Consiliul Concurenţei a anunţat, luni, că analizează tranzacţia prin care Hans-Ewald Reinert şi Wolfgang Kühnl preiau împreună companiile H&E Reinert Holding, H. Kemper şi PFC Pro Food Company, ce activează în domeniul procesării de carne.

Astfel, autoritatea de concurenţă din România va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Potrivit sursei precizate, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege.

H.&E. Reinert Holding GmbH & Co. KG are ca obiect principal de activitate producţia şi comercializarea de preparate din carne procesată. În România, H.&E. Reinert este prezentă prin intermediul companiei H.&E. Reinert SRL, care desfăşoară activităţi de fabricare a produselor din carne.

Companiile H. Kemper GmbH & Co. KG şi P.F.C. şi Pro Food Company GmbH & Co. KG activează în sectorul procesării de carne, având ca obiect principal de activitate fabricarea produselor din carne.

Referitor la această tranzacţie, eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 10 zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata