Consiliul Concurenţei investighează tarifele de racordare la gaze

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa locală a lucrărilor de instalaţii de utilizare a gazelor naturale, privind tarifele de racordare la reţea, a declarat luni, 14 iunie, într-o conferinţă de presă, preşedintele autorităţii române de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu.

Investigaţia vizează o posibilă înţelegere între 11 agenţi economici cu privire la stabilirea unui tarif unic de prestare a serviciilor de racordare la reţeaua de gaze naturale, în Turnu Măgurele, Alexandria, Giurgiu şi Olteniţa.

„Acordăm o atenţie deosebită lucrărilor de racordare a locuinţelor la reţeaua de gaze, având în vedere că orice formă de restrângere sau împiedicare a concurenţei afectează direct interesele consumatorilor finali.

Există numeroase plângeri din partea populaţiei referitoare la existenţa unor nereguli în acest domeniu şi vreau să reamintesc că vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru menţinerea concurenţei, astfel încât toată lumea să aibă acces la aceste servicii la preţuri competitive’, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei

Potrivit autorităţii române de concurenţă, în cadrul investigaţiei au fost efectuate inspecţii inopinate la sediile mai multor agenţi economici, iar documentele ridicate se află în analiză.

Inspecţia inopinată este unul dintre instrumentele legale folosite de Consiliul Concurenţei, în cadrul investigaţiilor declanşate aceasta fiind una dintre cele mai eficiente metode de obţinere a unor dovezi privind posibile încălcări ale regulilor de concurenţă. De asemenea, Comisia Europeană apelează la acest instrument în cadrul investigaţiilor pe care le declanşează.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi şi asociaţii ale agenţilor economici cu privire la practica anticoncurenţială investigată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata