Consiliul Concurenţei suspectează agenţiile de turism că impun un nivel minim de preţ de vânzare a produselor turistice

Consiliul Concurenţei suspectează agenţiile de turism că îşi coordonează politicile comerciale în scopul impunerii unui nivel minim de preţ de vânzare a produselor turistice şi a pachetelor de servicii turistice şi al menţinerii unui status-quo pe piaţă, începând cu anul 2013, informează luni autoritatea română de concurenţă.

Consiliul Concurenţei a declanşat, în acest sens, prima investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă pe piaţa comercializării produselor turistice şi a pachetelor de servicii turistice prin agenţii de turism.

Investigaţia a fost declanşată în urma unor informaţii primite printr-o sesizare anonimă înregistrată pe Platforma avertizorilor de concurenţă.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi la punctele de lucru ale mai multor companii active pe piaţa serviciilor turistice. Documentele ridicate în timpul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final, precizează autoritatea de concurenţă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata