Constanţa: 58 de percheziţii la suspecţi de evaziune şi spălare de bani cu un prejudiciu de 10 milioane de euro

Polițiștii constănțeni au efectuat, luni, 58 de percheziții la locuințele mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor societăți comerciale din județele Constanța, Tulcea, Călărași, Giurgiu și Ialomița, ilegalități ce au adus un prejudiciu de circa 10 milioane de euro la bugetul central.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, acțiunea a vizat activitatea infracțională a unei grupări formate din șapte persoane, care ar fi creat o rețea de firme tip fantomă, cu scopul de a da o aparentă legalitate intrărilor scriptice aferente facturilor, în cea mai mare măsură fictive, emise de 150 de agenți economici.

„Aceștia aveau nevoie de documente justificative pentru cantitățile de cereale, fier vechi, materiale de construcții, utilaje ori prestări de servicii achiziționate din diverse surse și fără documente de proveniență legală, urmărind astfel reducerea artificială a impozitului pe profit și sustrăgându-se implicit de la plata taxelor către bugetul  de stat.

Prejudiciul estimat a fi produs bugetului consolidat al statului în perioada 2011-2015  prin înregistrarea unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, respectiv impozitul pe profit aplicat operațiunilor nelegale și TVA-ul aferent acestora, este de aproximativ 10 milioane de euro”, conform unui comunicat remis presei de IPJ.

Perchezițiile au fost efectuate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța, sub coordonarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) — Serviciul teritorial Constanța, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului  de Investigații Criminale și Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Constanța. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata