Constanţa: Au fost închise toate drumurile din judeţ

Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Constanţa a anunţat miercuri seara, 29 ianuarie, decizia interzicerii circulaţiei rutiere pe toate categoriile de drumuri, ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, după instituirea CODULUI ROŞU.

Potrivit maiorului Ion Vlăduţ, prim-adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dobrogea’, măsura de închidere totală a circulaţiei pe toate arterele rutiere dintre localităţile judeţului Constanţa (drumuri naţionale, judeţene şi comunale) a fost instituită începând cu ora 15.00, pentru siguranţa participanţilor la trafic autorităţile locale având obligaţia să semnaleze corespunzător arterele rutiere închise.

În prezent, vântul suflă cu intensitate de peste 85 km/h, la rafală şi se semnalează ninsoare abundentă, zăpada fiind viscolită şi troienită.

Din cauza condiţiilor meteo dificile, o serie de trenuri, pe raza Regionalei CF Constanţa, sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive diesel şi circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri.

Din cauza vântului foarte puternic, au fost suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, iar Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a fost închis.

De la ora 16.00 două localităţi rurale din sudul şi sud-vestul judeţului, Moşneni şi Fântânele, sunt lipsite de alimentarea cu energie electrică.

Secţia Regională Drumuri Naţionale a început intervenţia cu utilaje pe DN 22, pentru scoaterea autovehiculelor blocate în trafic şi s-a solicitat primăriilor din zonă să ajute la operaţiunile de salvare a oamenilor blocaţi în maşini şi cazarea acestora în spaţiile special amenajate.

Conform datelor primite la Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Constanţa, patru localităţi sunt acum izolate din cauza viscolului, respectiv satele Dunăreni, Viile, Tudor Vladimirescu şi Dunărea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata