Constanţa: Au început lucrările de modernizare edilitară pe fonduri europene în staţiunea Neptun-Olimp

Primarul Cristian Radu a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare şi modernizare pe mai multe străzi din staţiunea Neptun, în cadrul proiectului în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, finanţat din fonduri europene, informează Primăria Municipiului Mangalia.

Potrivit administraţiei locale, proiectul de dezvoltare turistică din staţiunile Neptun-Olimp reprezintă continuarea programului de modernizare a infrastructurii turistice din staţiuni, concretizat prin reabilitarea falezei Neptun – zona La Steaguri, inaugurată în anul 2015, tot cu fonduri UE.

„Actualul proiect are ca obiectiv valorificarea potenţialului turistic din zona de sud a litoralului şi se referă la modernizarea staţiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc şi, potrivit documentaţiilor tehnice, vor fi reabilitate şi modernizate nouă străzi (Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Şcolii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale şi Faleza Neptun). Totodată, vor fi refăcute trotuarele şi sistemul de iluminat public şi vor fi amenajate parcări” – se arată în comunicatul de presă.

Modernizarea sistemului de iluminat public, rutier şi pietonal pe străzile ce fac obiectul proiectului implică corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată – tip led, cu durată mare de viaţă iar la trecerile de pietoni semnalizarea vizuală va fi alimentată de plăcuţe fotovoltaice.

În cadrul aceluiaşi proiect edilitar, pe străzile Gării şi Crinului vor fi amenajate piste pentru biciclete, iar la intersecţia străzilor Gala Galaction, Ferdinand şi Trandafirilor va fi amenajat un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului rutier.

„Acest proiect este destinat atât turiştilor, cât şi locuitorilor din Neptun şi Olimp, modernizarea infrastructurii rutiere contribuind la revitalizarea staţiunilor din sudul litoralului, alături de investiţiile din mediul privat, care s-au accelerat în ultimii ani”, precizează sursa citată.

Primăria Mangalia are deja în implementare un proiect asemănător în staţiunea Saturn unde lucrările de modernizare sunt în plină desfăşurare, iar în perioada imediat următoare va fi demarat un alt proiect cu fonduri UE, respectiv reabilitarea falezei Mangalia-Saturn.

Sursa foto: litoralulromensc.ro

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata