Constanţa: Borcea şi fraţii Becali duşi marţi seară la Penitenciarul Poarta Albă

Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali vor fi duşi marţi seară, în jurul orei 21,00, la Penitenciarul Poarta Albă pentru a fi încarceraţi.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au declarat  că aceştia s-au predat în seara aceleiaşi zile, le-au fost verificate diverse documente şi pentru că nu au existat probleme privind conformitatea acestora nu mai este nevoie de menţinerea celor trei condamnaţi până miercuri în arestul IPJ.

Fraţii Becali au fost primii care s-au prezentat la poliţie, la scurt timp predându-se şi Cristian Borcea, ei fiind cei trei dintre condamnaţii în dosarul transferurilor din fotbal care au domiciliile şi reşedinţele în judeţul Constanţa.

Reprezentanţi ai Penitenciarului Poarta Albă au declarat  că cei trei vor fi încarceraţi pentru o perioadă de carantină de 21 de zile, după care o comisie va stabili regimul de executare a pedepsei, în funcţie de decizia instanţei de judecată.

Surse din cadrul penitenciarului din judeţul Constanţa au declarat  că în perioada de carantină Borcea şi fraţii Becali vor fi supuşi unor investigaţii medicale după care, conform procedurilor legale, o comisie din cadrul penitenciarului va stabili regimul de detenţie al fiecăruia în vederea depunerii în penitenciar.

La Penitenciarul Poarta Albă sunt încarceraţi deţinuţii care îşi ispăşesc pedepsele în regim deschis, semideschis şi cei în arestat preventiv.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat marţi condamnări cu executare definitive în dosarul transferurilor din fotbal. George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua — la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar al FC Dinamo — 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali — 6 ani şi 4 luni, Victor Becali — 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu — la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu — la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

Instanţa a schimbat încadrările juridice ale celor mai multe infracţiuni de care erau acuzaţi cei opt oameni din fotbal — astfel, pentru Mihai Stoica s-a schimbat încadrarea juridică din înşelăciune în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar pentru Cristian Borcea s-a schimbat încadrarea juridică din spălare de bani în spălare de bani în formă continuată.

Deşi pentru unele fapte precum înşelăciunea sau evaziunea fiscală instanţa a constatat încetarea procesului penal, judecătorii au decis condamnarea la închisoare pentru formele lor agravate.

CAB i-a condamnat pe inculpaţi în funcţie de noul sau vechiul Cod penal, în funcţie de cererile pe care aceştia le-au făcut prin avocaţi la ultimul termen de judecată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata