Constanţa: CNAMP a finalizat salubrizarea bazinului portuar Midia, în zona epavei Queen Hind

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) a raportat, miercuri după-amiază, printr-un comunicat de presă, finalizarea operaţiunii de recuperare a cadavrelor de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare.

Directorul general al CNAPM, Daniela Şerban, nu a precizat numărul carcaselor de oi recuperate din apa bazinului portuar şi transportate la mal pentru incinerare, dar a menţionat că echipele sunt pregătite să intervină în cazul în care vor mai ieşi la suprafaţa apei şi alte cadavre.

„În ultimele zile, s-a acţionat continuu, iar cadavrele recuperate au fost preluate de firma autorizată spre neutralizare. Menţionăm că în zona delimitată de barajele antipoluare nu au apărut irizaţii de combustibil, iar echipele specializate monitorizează evoluţia situaţiei”, se arată în comunicatul de presă al CNAPM.

Traficul navelor în zona Midia a Portului Constanţa se desfăşoară în condiţii de siguranţă, deşi şenalul navigabil este parţial blocat, nefiind înregistrate întârzieri la sosirea sau la plecarea navelor.

În perioada 2-4 decembrie, au intrat în portul Midia trei nave comerciale iar alte trei nave au părăsit portul, pentru perioada următoare fiind avizate la sosire patru nave.

Sursa foto: ordinea.ro

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata