Constanţa: Dunărea se revarsă peste terenurile agricole

Peste 600 de hectare teren agricol au fost inundate până în prezent în județul Constanța, ca urmare a creșterii nivelului Dunării.

Potrivit unei informări de luni a Prefecturii Constanța, evaluarea făcută de comitetele locale pentru situații de urgență din localitățile riverane Dunării și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral relevă faptul că au fost afectate de inundații 631 hectare teren agricol, 44 ha pădure, 98 ha pășune și 23 grădini.

Cea mai afectată localitate este Hârșova, acolo unde 600 ha teren agricol, 50 ha pășune și fânețe, 40 ha pădure (puieți) au fost inundate.

Lucrările hidrotehnice cu rol de apărare, de pe raza județului Constanța, sunt supravegheate în permanență de către reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța, iar reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență — Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice monitorizează evoluția nivelului fluviului Dunărea, aferent județului Constanța. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata