Constanţa: Elevi de clasa a VII-a intoxicaţi după ce unul dintre ei a spart o fiolă cu sulfat de amoniu

Cei cinci elevi de clasa a VII-a intoxicați luni, 13 octombrie,  cu vapori de sulf, la Liceul „George Călinescu” din Constanța, au o stare de sănătate bună, nefiind necesară spitalizarea lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța, Cristina Maria Ivan, elevii au acuzat „simptome de iritare locală, tulburări de vedere, greață și vărsături”, situație ce a determinat-o pe directoarea liceului să apeleze, prin numărul unic de urgențe 112, serviciul de ambulanță.

Conducerea liceului și cea a ISJ au demarat verificări în acest caz.

„Conducerea Liceului Teoretic ‘G. Călinescu’ a demarat procedura de sancționare a celor care se fac vinovați de introducerea în unitatea școlară de substanțe iritante și de punerea în pericol a sănătății elevilor. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a declanșat o anchetă cu privire la verificarea circumstanțelor producerii incidentului”, a informat, printr-un comunicat remis presei, purtătorul de cuvânt al ISJ.

Cinci elevi de clasa a VII-a de la Liceul „George Călinescu” din Constanța au fost duși luni cu ambulanța la spital după ce s-au intoxicat cu vapori de sulf. Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța au declarat,  că elevii s-au intoxicat după ce, într-o recreație, unul dintre ei ar fi spart o fiolă pe care o avea la el. Pe recipientul respectiv era inscripționat „sulfat de amoniu”.

Elevii intoxicați și transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgențe Constanța sunt patru băieți și o fată.

Conducerea unității de învățământ a declanșat o anchetă în acest caz, din primele verificări reieșind că elevul care a provocat incidentul a cumpărat fiola cu sulfat de amoniu de la un magazin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata